Barion Pixel
Lágler Krisztián

Lágler Krisztián

Astanga Jóga ászana oktató

Óratípusai: Astanga Jóga

10 éve találkoztam a jógával. Természetesen, akkor még csak az ászanagyakorlatok szintjén. Éreztem, hogy megtaláltam valamit, amit az edzőtermi súly- és egóemelgetés nem adott meg. Eleinte még sokat figyeltem magam ászanagyakorlás közben a tükörben, majd szépen lassan a dristi (fókuszpont) áthelyeződött a kéz-lábujjamra, orrhegyemre, a harmadik szememre.

Megtanultam befelé figyelni, lélegezni. Megtanultam a jelenben lenni, koncentrálni. Megtanultam elengedni magam.

Az meg csak jött idővel, hogy már elérem a lábujjam paschimottanasanaban (nyújtott lábas előredöntés) és leér a sarkam adho mukha svanasanaban (lefelé néző kutya). Próbáltam gerinc-, hatha-, hot-, power-, jivamukti-, budokon-, rocket-, acro-, yin jógát és még jóga nidrát is. Jógáztam Budapesten, Londonban, Írországban. Sok tapasztalatot gyüjtöttem, míg végül az Astanga jóga mellett köteleztem el magam. Lenyűgöz az Astanga Vinyasa System fegyelmezettsége.

Az órámon igyekszem Neked átadni azt a tradicionális gyakorlást, amit tanáraimtól, tanultam és tanulok folyamatosan. A gyakorlás során a légzésed (ujjayi) által vezérelt folyamatos, dinamikus mozgásban lesz részed miközben megtanulsz befelé, magadra figyelni a
fókuszpontok (dristi) és a testzárak (bandha) tudatosításával.

El fogsz fáradni, lehet fel akarod majd adni, de ott leszek, számolok, igazítok, segítelek, ameddig tudlak, hogy haladj a saját utadon!

Gyakorolj és minden jön!
Do your practice and all is coming!
/Sri K. Pattabhi Jois

Várlak szeretettel és figyelemmel, Krisztián

[email protected]
http://www.facebook.com/pg/Yogasapiens.Astanga

 Krisztián órái