Kezdő jóga tanfolyam a sziklaszilárd alapokért

2020. február 28-tól | PÉNTEKENKÉNT 17:45-19:15 | 10 alkalmas

Oktató: Zágoni-Prell Noémi, okleveles Iyengar Jóga oktató

A tanfolyam díja: 24.900 Ft / 10 alkalom

Kezdés: 2020. február 28., péntek 17:45

Helyszín: AUM Jóga Corvin (1085 Bp., József krt. 78.)

A tanfolyam során a jóga alapjait egy biztonságos és szisztematikusan felépített rendszer segítségével,  a Hatha jóga alapokra építő Iyengar metódus segítségével sajátíthatod el.

Miért tökéletes kezdőknek?

Az Iyengar jóga strukturált, részlet orientált, lassabb tempójú jóga stílus, tökéletes kezdőknek.  Ez a rendszer sziklaszilárd alapokat ad a jógázáshoz. Jellemző az eszközök (jógablokk, hengerpárna, heveder) használata, hogy segítse a pózok helyes felvételét, ezáltal a sérülések, rossz beidegződések elkerülését és a jóga jótékony hatásainak megtapasztalását, bármilyen testalkattal vagy testípussal is rendelkezel.

Minőség és nem mennyiség

Az Iyengar jóga a pózok felvételének minőségéről és nem a mennyiségről szól. Érezheted úgy, hogy az óra tempója lassabb, mint más jógastílusoké, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem kell keményen dolgoznod. Részletes instrukciókra számíthatsz, a póz felvételekor, a benne tartózkodás alatt, sőt a lebontáskor is. Nagyon biztonságos lesz, de garantáltan sokat fogsz fejlődni. Ráadásul kevés olyan jógastílus van, ami ilyen mértékű személyre szabottságot tesz lehetővé.

Ha szereted érteni, mit miért csinálsz, ez a jógastílus valószínűleg tetszeni fog.

A jógapózok biztonságos felvételén túl megtanuljuk a helyes formákat, aktivitásokat és irányokat. Megtanulhatod azt is, hogyan maradj fókuszált és relaxált egyszerre a pózok kitartásakor.

A rendszeres gyakorlás

  • fizikailag teljesen átmozgat, fejleszti a stabilitásod és az állóképességed
  • stresszoldó hatásának köszönhetően az idegrendszert relaxált állapotba hozza
  • segít az egészséges testtartás, szokások és életforma kialakításában

Az órákat minden alkalommal vezetett relaxáció zárja.

Mimi tanítási stílusa precíz és könnyed, kreatív és intelligens. Az órákat a csoportot alkotók egyéni igényeinek és képességének megfelelően alakítja.