Kezdő Hatha Jóga tanfolyam

2020. január 9-től | CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 17:30-19:30 | 8 alkalmas 

Oktató: Czeizler Krisztina

A tanfolyam díja: 19.900 Ft / 8 alkalom

Kezdés: 2020. január 9. csütörtök, 17:30

Helyszín: AUM Jóga Blaha (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Ez a tanfolyam neked szól ha teljesen kezdő vagy és szeretnél megismerkedni a jóga világával, vagy ha már egy ideje gyakorolsz, de szeretnéd megérteni és elsajátítani, pontosítani az alapokat. 

A tanfolyam fokozatosan vezet be a hatha jóga elméleti és gyakorlati rendszerébe. Foglalkozunk a jóga filozófiájával, eredetével és azzal, hogy miként valósítható meg mindez a modern-nyugati ember számára. Hogyan jöhet létre a jóga a hétköznapokban, és miként támogat minket abban, hogy életünket tudatosabban, egészségesebben, önelfogadóbban és teljességében éljük meg.

Az órák felépítése követi a klasszikus jógaórák felépítését (elcsendesedés, fizikai gyakorlás, relaxáció, légzőgyakorlatok, rövid meditáció), 20% elmélet és 80% gyakorlat arányban.
Kiemelt szerepet kapnak az ászanák (testgyakorlatok), azok pontos kivitelezése, előkészítése és hatás szerinti besorolása. Megtanuljuk az alap légzőgyakorlatokat és a relaxáció-meditáció alapelveit, foglalkozunk a napüdvözlet és a holdüdvözlet sorozatokkal, és a kiegyensúlyozott-, otthoni gyakorlás felépítésével.

A tanfolyam célja

tanfolyam célja, hogy bevezesse a kezdő-, vagy elmélyülni kívánó gyakorlókat a jóga világába és az órákon kialakítsunk egy olyan gyakorlási módszert-sorozatot, amely biztonsággal gyakorolható akár otthon is, mindezt egy írásos jegyzettel támogatva.

Tematika

– bevezetés a jógafilozófiába
– a jóga alapelvei
– testgyakorlatok, légzőgyakorlatok, relaxáció és meditáció
– az otthoni gyakorlás felépítése
– kiegyensúlyozott gyakorlás és életmód kialakítása a jóga segítségével

 

A rendszeres jógagyakorlás hatása

  • egészségesebb test: beindulnak a szervezet gyógyító folyamatai, tisztul és harmonizálódik az egész szervezet. Kiegyensúlyozódik az idegrendszer és a hormonrendszer működése, az anyagcsere folyamatok (ezáltal jó hatással van az emésztési problémákra), csökken a stressz és az ezzel járó panaszok (alvászavarok, légzési nehézségek, feszültség). Erősödnek a csontok, izmok és javul az ízületek mozgástartománya, az állóképesség. Javul a testtartás (ebből adódóan a tartáshibák is jól kezelhetőek, megelőzhetőek, pl. derékfájás, hátfájás).
  • a jóga jó hatással van a személyiség fejlődésére is: kiegyensúlyozottabbá-békésebbé, magabiztosabbá, elfogadóbbá, pihentebbé, energikusabbá válunk. Fejlődik a kitartásunk, alkalmazkodó-, és koncentrációs képességünk, az empátia készsége.
  • fejleszti a testtudatosságot-önismeretet, érzékenyebbé tesz a finomabb érzetek és megélések iránt
  • a jóga gyakorlatai által megtanulhatjuk, hogyan éljük meg a jelen pillanatot, legyünk jelen abban, amit éppen csinálunk, és a dolgokat úgy fogadjuk el (éljük meg), ahogy azok vannak.

Vélemények Czeizler Kriszta Kezdő Hatha jóga tanfolyamáról

Valahogy az élet folyton az utamba sodorta a jógát, csak sosem mertem bele vágni. De tudjuk, nincsenek véletlenek. Nem hiába kezdtem el most és jelentkeztem ide. Mindig ott van az ember ahol lennie kell, és akkor amikor eljött az ideje. Számomra ez a 10 alkalom csodálatos volt!
Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok mint voltam, határozottabb és sokkal de sokkal pozitívabb!
Mindenért tudok lelkesedni, érdeklődök szinte minden iránt.
Persze, fizikálisan is sokat segített. Sorolhatnám, hogy hajlékonyabb lettem stb. De számomra lelkileg adott rengeteget. És ha a lelkem rendben van, akkor minden rendben van. Folytatom ezt a csodálatos utat az biztos! 😊

A hétköznapokba a mindennapos gyakorlást tudom beépíteni. Egyik nap a meditációt, légzést és a relaxációt, másnap az ászanákat gyakorlom. Csodálatos embernek tartom az oktatómat! Nagyon szívesen tanulnék tőle többet és többet! Az oktatási stílusa példa értékű!😊

A jóga elméleti hátterébe is belekóstolhattam, tudtam, hogy ami elhangzik, azt nem egy wikipédia cikkből szedte valaki és jó érzés volt, hogy tudtam, jó kezekben vagyok. Az elengedés, mint folyamatot végre megéreztem és az szerintem nagyon hasznos lesz a mindennapokban is.

[… Kriszta] nagyon jó, megnyugtató hangon beszél, közvetlen volt a stílusa, nekem nagyon szimpatikus volt.

“Nekem egy visszatérő sérülésemre adott választ a tanfolyam, tudatosságra és precizitásra tanított Kriszta. Illetve arra, hogy nem érdemes siettetni, erőltetni az ászanákat. A jó alap nagyon fontos, most már úgy astangázom, hogy ezeket beépítem a gyakorlásomba és érzem, hogy az itt tanultak sokkal szebbek, pontosabbak, precízebbek, jobban érzem magam bennük” 

“A legfontosabb számomra az első részeben a tanfolyamnak, hogy megtanított a tudatos testtartásra…. a legkülonfélébb pillanatokban figyelek fel rá, hogy éppen most jó vagy rossz a tartásom. Ahogy egyre több óra volt a hátunk mögött, a tudatosság mint varázsszó kezdett el működni bennem…. A tanfolyam betekintést mutatott erre a mindent átölelő és kisimító csodára..” 

“Kriszta türelmes és kedves, nem érzem úgy hogy mindent elsőre tökéletesen kellene csinálnom, mert különben bénának érezném megam. Ezáltal sokkal türelmesebb vagyok magammal szemben is, és elfogadom a fejlődes sebességét…”

“Sose tudta senki elmagyrázni hogy az elengedést hogyan érthetem meg. Az ászanák után, amikor figyeltük hogy milyen elengedni őket, végre rádöbbentem. Úgy érzem, hogy a jóga segítségével végre megtanultam a saját kezembe venni a nyugalmam előidézését…” 

“Én soha nem vártam még így hétfőt, persze csak a jóga miatt. Legfőképpen azt emelném ki, hogy türelemre tanít”