KEZDD EL!

Yin jóga Alapozó műhely

Oktató: Erdök Gábor, Hatha Jóga oktató

A műhely díja: 5.900 Ft

Időtartam: 3 órás

Helyszín: AUM Jóga Blaha  (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

 

Az Alapozó műhelyek célja

Kezdőként sokszor lebeszéljük magunkat arról, hogy becsatlakozzunk egy kezdő órába, ahol úgy tűnik, mindenki tudja mit csinál és hogyan kell felvenni az egyes pózokat. Alapozó műhelyeink célja, hogy kezdőként kapj egy képet a jógáról, az adott jógatípusról, megismerd az alap ászanákat, alap gyakorlatokat, belekóstolj a jógafilozófiába, hogy aztán biztonsággal és a megfelelő alapismeretekkel felvértezve tudj csatlakozni a kezdő szintű órákhoz.

Következő időpontok:

A következő műhelyt 2019. őszén tartjuk.

A YIN JÓGÁRÓL

A yin jógagyakorlás fizikai szinten elsősorban a csontokra, izületekre, a kötőszövetekre  és az abban futó meridiánokra van kiemelkedő hatással. A kötőszövetek, azaz a szalagok, inak, izompólyák kötik össze a csontot a csonttal, az izmot a csonttal, és az izomrostokat izomcsoportokba fogják össze. A yin jóga pózokat általában több percig, gyengéd nyomást gyakorolva tartjuk ki, hogy megdolgozzuk ezeket a kötőszöveteket, amelyek nem nyúlnak úgy, mint az izmok. Nagyon erős nyugtató hatása van, mert végre felszabadul a rengeteg stressz, amit itt tárolunk.

Az Alapozó műhely során átbeszéljük a yin jóga alapjait, miben különbözik a yang típusú jógától, és hogyan ajánlott gyakorolni. Megismerjük a testben futó fő meridiánokat és gyakorlásban tudatosítjuk, hogyan hatunk ezekre a yin jógával.

Kinek ajánlott?

Ez a műhely teljesen kezdőknek is ajánlott, de gyere bátran akkor is, ha már meglévő jóga gyakorlásodat egészítenéd ki yin típusú gyakorlással.

GONDOLKODJ HOSSZÚ TÁVBAN

A jóga magában rejti a lehetőséget, hogy megváltoztassa az életed. Egészségesebbé, életenergiával telivé, tudatosabbá, magabiztosabbá, pozitívabbá válhatsz általa, de csak akkor, ha valóban és rendszeresen csinálod. Ez egy hosszú folyamat és bár már az első hetekben érezni fogod a pozítív hatásokat, a valódi változásnak időt kell adni. Az Alapozó után nem titkolt célunk, hogy kezdő órákra invitáljunk és ahogy szép fokozatosan fejlődsz, haladó gyakorlóként is találkozhassunk veled. Együtt fejlődni és változni nagy élmény, és a csoportos órák nagyon motiválóak, megsokszorozzák az erőd és inspirálnak a kitartásra. Arról nem is beszélve, hogy az oktató látja mivel segíthet téged a legjobban a fejlődésben. Bármelyik jóga stílusból szerzed meg az alapokat, bátran kísérletezz a többi óratípussal is. Folyamatosan tartunk majd hétvégi workshopokat is, különböző képzéseket, ezeken lehetőséged lesz mélyíteni a tudásod.