jógatanfolyam a sziklaszilárd alapokért III.
online

2020. július 24-től | PÉNTEKENKÉNT 18:00-19:30 | 5 alkalmas

Oktató: Zágoni-Prell Noémi, okleveles Iyengar Jóga oktató

A tanfolyam díja: 9.900 Ft / 5 alkalom

Kezdés: 2020. július 24. péntek  18:00

Helyszín: Online – Élő Interaktív ZOOM

Ha kezdő tanfolyamot végeztél vagy már legalább 2-3 hónapja jógázol, 5 izgalmas alkalommal várunk Téged, hogy továbbfejleszthesd tudásod!

A tanfolyam során a jóga alapjait egy biztonságos és szisztematikusan felépített rendszer segítségével,  a Hatha jóga alapokra építő Iyengar metódus segítségével sajátíthatod el.

Bővítjük az álló pózok sorát tovább fejlesztve az akaraterőt és kitartást. Átveszünk néhány izgalmas hátrahajlást és néhány nyugtató hatású előrehajlást is.
Sokszínű és inspiráló lesz a következő 5 hét is!

Miért tökéletes Neked?

Az Iyengar jóga strukturált, részlet orientált, lassabb tempójú jóga stílus, tökéletes azoknak, akik pár hónapja indultak el a jóga útján.  Ez a rendszer sziklaszilárd alapokat ad a jógázáshoz. Jellemző az eszközök (jógablokk, hengerpárna, heveder) használata, hogy segítse a pózok helyes felvételét, ezáltal a sérülések, rossz beidegződések elkerülését és a jóga jótékony hatásainak megtapasztalását, bármilyen testalkattal vagy testípussal is rendelkezel.

Minőség és nem mennyiség

Az Iyengar jóga a pózok felvételének minőségéről és nem a mennyiségről szól. Érezheted úgy, hogy az óra tempója lassabb, mint más jógastílusoké, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem kell keményen dolgoznod. Részletes instrukciókra számíthatsz, a póz felvételekor, a benne tartózkodás alatt, sőt a lebontáskor is. Nagyon biztonságos lesz, de garantáltan sokat fogsz fejlődni. Ráadásul kevés olyan jógastílus van, ami ilyen mértékű személyre szabottságot tesz lehetővé.

Ha szereted érteni, mit miért csinálsz, ez a jógastílus valószínűleg tetszeni fog.

A jógapózok biztonságos felvételén túl megtanuljuk a helyes formákat, aktivitásokat és irányokat. Megtanulhatod azt is, hogyan maradj fókuszált és relaxált egyszerre a pózok kitartásakor.

A rendszeres gyakorlás

 • fizikailag teljesen átmozgat, fejleszti a stabilitásod és az állóképességed
 • stresszoldó hatásának köszönhetően az idegrendszert relaxált állapotba hozza
 • segít az egészséges testtartás, szokások és életforma kialakításában

Az órákat minden alkalommal vezetett relaxáció zárja.

Mimi tanítási stílusa precíz és könnyed, kreatív és intelligens. Az órákat a csoportot alkotók egyéni igényeinek és képességének megfelelően alakítja.

VÉLEMÉNYEK ZÁGONI-PRELL MIMI KEZDŐ JÓGA TANFOLYAMÁRÓL

Hogy érzed magad az órák után?

 • Órák után sokkal frissebbnek érzem magam, mintha egy pihentető alváson lennék túl, ugyanakkor kellemesen elfáradnak az izmaim a gyakorlatoktól. Mindig pozitív gondolatokkal távozom egy-egy találkozóról.

Milyen pozitív változásokat tapasztaltál az életedben amióta elkezdtél jógázni?

 • Még hajlékonyabb lettem. Kevesebbet fáj a derekam. Az órák utáni nap délelőttjén is kitart a jóga után érzett lendület és a boldogság, amit okoz.
 • Kiegyensúlyozottabbak a dolgaim. Jobban kezelem a stresszt, nem vagyok ingerlékeny

3 dolog, ami tetszik a tanfolyamban, amit tanultál/érdekesnek találtál:

 • Nagyon szeretem, hogy mindig mesélsz a jógáról az óra elején. (Mivel eddig szinte semmit nem tudtam róla, csak a mozgásos részéről, ezért különösen érdekes volt számomra, hogy milyen összetett dologról van szó.) Tetszik, hogy ennyi eszközt használunk, ezért akkor is van sikerélményem, ha egy nehezebb pózt tanulunk. Az órák végén kifejezetten szeretem a testrészek fokozatos ellazítását és a légzésmegfigyelést. Segít elcsendesülni, befelé figyelni.
 • Szeretem, hogy az óra elején van elméleti oktatás/ tetszik, hogy a feladatok milyen szépen vannak bemutatva és utána vezetve, hogy mindenkit javítasz, hogy helyesen csinálja, jó szó is van mindenkihez. A csoport bár sok ismeretlen emberből áll, de nagy a segítőkészség mindenkiben.
 • tetszik az egésznek a hangulata; érdekes dolgokat mondasz az óra elején, ill közben a jógáról, de mégsem túl “ezoterikus”; és igyekszel személyre szabni, és mindenki egyéni problémáit figyelembe venni.

Nagyon jó hogy ilyen alaposan átvesszük a pózokat. Jó kipróbálni a különféle eszközöket. Jó az is hogy ki vagyok javitva ha vmit nem jól csinálok.

Egyéb 🙂

 • Szeretném megköszönni a türelmedet az extrovertált személyiségem iránt és hogy a tanítási módszereddel/ türelmeddel/ kommunikációs stílusoddal felkeltetted az érdeklődésemet egy olyan sport iránt amit sosem éreztem eddig hozzám passzolónak.
 • Szuper oktató vagy Mimi! Hálás vagyok, hogy rátaláltam erre a tanfolyamra és megismertelek!