jóga és légzés

merev izomzatúaknak tanfolyam

2020. február 10-től | HÉTFŐNKÉNT 19:30-21:00 | 10 alkalmas 

Oktató: Fehérvári Ildikó

A tanfolyam díja: 25.900 Ft / 10 alkalom

Kezdés: 2020. február 10. hétfő, 19:30

Helyszín: AUM Jóga Corvin (1085 Bp., József krt. 78.)

Érdemes jógáznod, ha merev az alkatod vagy ha be vagy feszülve. Ruganyosabb lesz a test, vidámabb leszel, nagy fejlődésre számíthatsz. Ehhez persze tenned kell.

A test, a légzés, az elme és a lélek közvetlen kapcsolatban állnak. A gyakorlatokkal a merev gondolkodás is és a test is felszabadul, ami a hangulatodban és a lelkedben is érződik majd. A tanfolyam gyakorlatias, elfogadó és fejlesztő; a test felől haladva, légzőgyakorlatokkal megspékelve érd majd el az eredményeket.

Célzott gyakorlatokkal trenírozzuk a testet, hogy hajlékonyabb legyél, jobb állapotban legyenek az izmaid, csökkenjenek a fájdalmak, a rossz berögzülések (pl. testtartás) és az asszimmetriák. A légzőgyakorlatok is segítenek majd a feszültségek oldásában, fokozzák az energiát, felszabadítanak.  Az eddigi tapasztalatok szerint akár már egy gyakorlat, a kezdeti próbálkozások is óriás örömöt adhatnak. Lazább lesz a test, javul a keringés, a légzés, megnyugszik az idegrendszer, jobban el fogod tudni kerülni a sérüléseket. Jobban tudsz haladni és alkalmazkodni az életedben, hisz nem leszel olyan merev és görcsös.

Gyere, ha:

 • Merevek az izmaid
 • Nem vagy hajlékony
 • Úgy érzed elakadtál az életedben
 • Ha feszült vagy
 • Ha görcsös vagy
 • Ha még nem jógáztál
 • Ha haladóbb jógapózokra is képes szeretnél lenni
 • Úgy érzed, tennél az egészségedért
 • Sokat sportolsz, de nem nyújtasz
 • Ha sportosabb lennél, de egyedül nem megy

 Miért érdemes a hajlékonyságot fokozni?

 • Ép testben ép lélek
 • Több energia
 • Kevesebb feszültség, feszülés
 • Hogy elérd azt is, amit eddig nem értél el
 • Megnő a tér a testben, ez a kinyílt világ a hétköznapokba, az életedbe is át fog gyűrűzni
 • Egyre kitartóbb tudsz lenni
 • Mert ha hajlékonyabb vagy, egészségesebbek lesznek az izmaid és jobban is érzed majd Magad a bőrödben
 • A testi blokkok oldásával lelkileg is fel fogsz szabadulni / lelkileg is jobban érzed majd Magad
 • Energikusabb leszel, hisz jobb lesz a keringésed
 • Mert látványos lesz a fejlődés
 • Be tudsz majd menni haladóbb órákra is

Mire számíthatsz?

 • Az állapotodnak és céljaidnak megfelelő rendszeres gyakorlást és támogatást kapsz
 • Oldjuk a testi, lelki, érzelmi és szellemi feszültségeket
 • Egyéni figyelmet és törődést fogsz kapni
 • Jó hangulatot, csoportot és tanárt nyersz, akik még tovább inspirálnak és segítenek a fejlődésbenű

Ha gerincsérved vagy komolyabb panaszod, tüneted van, esetleg valamilyen kezelést veszel igénybe, akkor azt kérünk, hogy jelezd előre! Köszönjük!

Vélemények a Jóga mereveknek/kötött izomzatúaknak tanfolyamról

Ez életem egyik legjobb döntése volt. Fehérvári Ildi olyan légkört teremt, amit nem tudok leírni. Már az első 5 percben kiderült, hogy mindenki hasonló cipőben jár, mint én, többen életünk első jógaóráján voltunk. És hétről-hétre együtt jógázunk (sosem gondoltam, hogy ezt egyszer így le fogom írni), semmi nem ciki, együtt ismerkedünk a jógázás alapjaival és saját magunkkal.   Minden óra végén van kb 10 perc meditáció. Én sosem tudtam meditálni, de érzem, hogy szükségem van rá. Most sem tudom végigcsinálni a teljes gyakorlatot, de már hosszú percekre elengedem magam, ez nálam nagyon nagy haladás.    A tanfolyam felénél tartunk, és már azon gondolkozom, hogy milyen formában tudnám ezt folytatni  🙂

Köszönöm nektek, főleg neked, Ildi  🙂

Imádlak Téged is és az óráidat is, szóval a következő tanfolyamon is részt fogok venni! Maradj ilyen amilyen vagy, nem kell semmit változtatni. Szerintem mindent elmond az,hogy alig férünk el az óráidon! 🙂
Miben hasznos a Számodra a tanfolyam? Mit tudsz az életedbe beépíteni, felhasználni belőle?

Fókuszáltságot, fegyelmezettséget ad -már az is, hogy rendszeresen megyek, akkor is, ha kemény napom volt és a következő is durvának ígérkezik és még éjszaka készülnöm kell.
Heti 1 gyakorlástól nem sok minden változást érzek testi szinten -ez a következő lépésem, hogy itthon is gyakoroljak minden nap valamennyit- de pl. a relaxáció sokkal kevésbé visel meg, mint az eddigi jóga relax/meditáció élményeim alatt. (Megvisel= annyira türelmetlen leszek, hogy legszívesebben felpattannék és elszaladnék)

Mi tetszik benne?
Elvárásmentes, magamhoz képest van célom, kapok egyéni figyelmet, laza és humoros vagy (nem beborult térítő), hiteles a személyed, saját példák.

Azért találom hasznosnak ezt a tanfolyamot, mert az egész testet átmozgató gyakorlatokat veszünk, amitől könnyebbé válik számomra a nyújtás. A nyújtó- és a relaxációs gyakorlatokat használom fel az életemhez.
Mi tetszik benne?
A csend és a nyugalom, a különböző, összetett gyakorlatok elsajátítása, és hogy egyértelműen jobban érzem magam utána (energikusabbá válok, jobb lesz a közérzetem, sokkal könnyebbnek érzem magam utána).
Nekem nagyon beváltak az órák!

A tanfolyammal kapcsolatban elmondhatom, hogy tetszik, mert jó a “mozgásanyag” , kellemes a hangulat és ellazít.
Az egész nagyon pozitív beleértve az oktató szakmaiságát és hozzáértését :).

Sokat segít, hogy kiigazítod a mozdulatokat, ekkor jövök rá, hogy valami azért volt olyan könnyű 1 évig, mert nem jól csináltam. Ilyenkor mindig megérzem, hogyan kéne jól csinálni és ez egy nagyon jó lehetőség a fejlődésre.

Szoktam otthon is jógázni, és igyekszem beépíteni azokat a gyakorlatokat, amiket tanulok. Hétfőn este n10kor mindig kipihentebb vagyok, mint reggel. Ez is szuper érzés.

Maga a szerkezet is nagyon tetszik és az, hogy a csapat ugyan az. marad. Így ‘otthonosabb’ az egész.
Köszönöm azt az odafigyelést, amivel foglalkozol velünk. Teljesen más tőle a hangulat és a fejlődés üteme.

Segít a feszességem oldásában, növeli a tudásom a testemről, hogy mi miért fájhat, hogyan tudok a rossz érzések/érzetek ellen dolgozni.
Tetszik a hangulat, amit együtt teremtünk, az első alkalomtól kezdve az apró poénok, mind segítettek abban, hogy gyakorlatilag rögtön biztonságban érezzem magam és nyugodtan mozogjak másokkal együtt. Tetszik, hogy dinamikus, sok minden történik 1-1 alkalmon és mindig van olyan dolog, ami sikerült és annak utána tudok örülni még pár napig ☺  Az is tetszik, hogy elcsepegtetsz egy csomó infot, amit be tudok építeni a testképembe, hogy mi mire jó, miért érezzük itt-ott feszültnek, mikor érdemes, mikor nem érdemes csinálni, nagyon szeretem az ilyenfajta tudatosságot.
Szóval az tök jó volt például a múltkori alkalmon, hogy egy ülőpózban (aminek nem tudom, mi a neve) a hátam mögé léptél és igazítottál a borzasztó tartásomon.

Nagyon tetszik, hogy van időnk pontosan, precízen begyakorolni a mozdulatokat, pózokat, hogy részletesen elmondod, melyiknél hová kerüljön a kezünk-lábunk, melyik izmunk mit csináljon. Így van időm próbálkozni, ráérezni, hogy a testem hogy helyezkedik el, hogy viselkedik egyes pozíciókban. Tök jó, hogy nincs rohanás, mégis folyamatosan történnek a dolgok az órán. A végén a meditációt is nagyon szeretem, mantrákkal együtt. 🙂 Órák végére mindig kellemesen ellazulok, lenyugszom, nem csak fizikailag, fejben is.

Az egyik legjobb döntésem volt mostanság, hogy befizettem erre a tanfolyamra! Valahogy mindig azt társítottam a jógázáshoz, hogy hajlékonynak kell hozzá lenni. Sokan ajánlották már, hogy próbáljam ki, mert mindent megmozgat, közben meg segít kikapcsolni is, de eddig totál azt gondoltam nem nekem való. Bár még nagyon az elején vagyok, de tényleg tetszik. ☺

Önmagában az, hogy ez egy plusz mozgásforma, csakis a hasznomra válik. Ülőmunkát végzem, úgyhogy sajnos a nap nagyobb része eléggé mozgásszegény.

Szeretem a relaxációs részeket is az óra végén, segít kikapcsolni, kicsit magamra figyelni, és ráadásul tök jól alszom az órák után! ☺ Egészen megnyugtat ☺Szimpatikus mindenki, jól szoktam érezni magam, szinte meg sem érzem, hogy már el is ment a másfél óra. Segít, hogy hasonlóan merev alkatú emberek vesznek körbe és nem lógok ki a sorból, csak azért mert nem vagyok túlságosan hajlékony.

A tanfolyamban meg egyébként van valami plusz rendszeresség, ami jobban motivál, hogy mindig elmenjek. Félre ne érts, eddig mindig szívesen indultam el, de alapvetően sajnos rossz szokásom, hogy félbehagyom a dolgokat.

Miben hasznos a Számodra a tanfolyam? Mit tudsz az életedbe beépíteni, felhasználni belőle?

A gyakorlatok pontos kivitelezésében segít, mindennapos nyújtásokhoz ad segítséget.

Mi tetszik benne?

A gyakorlatok elmagyarázásnak alapossága, és a gyakorlatok hatása.

Eddig minden alkalommal úgy éreztem, hogy az én ritmusom szerint zajlott az óra (pl. a beszélgetések ráhangoltak, pont akkor kezdtük el a gyakorlatokat, mikor „kész voltam rá”, és mikor már kipurcantam, akkor jött a relaxáció).

A térdem miatt sokat kell nyújtanom gyógytornával a lábizmaimat, ehhez kaptam már új ötleteket a meglévő gyakorlataimhoz.
Szeretem, ha kijavítod a rossz mozdulatokat, mert így bátran merem utána csinálni, mert tudom, hogy ha jól csinálom, akkor is jót teszek vele, ha kezdetben kicsit fáj/feszül is.

Tetszik, mert senki nem túl hajlékony, ezért nem hasonlítgatom magam a többiekhez. Jó kemény, ami azért jó, mert úgy lehet fejlődni. Jó időpontban van, pont, amikor a párom focizik. Jó helyen van, mert jó a közlekedés. Az is jó, hogy előre be kellett fizetni a 8 alkalmat, mert így nem hagyom ki csak úgy.
Nagyon tetszik a tanfolyam, a gyakorlatok, a módszertan, amivel dolgozol és a hozzáállásod a csoporthoz és mindenhez, ami az órákon van.
Érzem, hogy jót tesz a lumbágós hátamnak a tanfolyam.
Minden tetszik benne. (A hangulat, hogy lehet bénázni, lehet nevetni, hogy beszélgetéssel kezdjük az órákat stb stb)
Örülök, hogy úgy döntöttem, jelentkezem a tanfolyamra. 🙂 Várom a folytatást. ☺
A tanfolyamot illetően összegzésként annyit írnék, hogy eddig nagyon jónak ítéltem meg az órákat és kíváncsian várom a folytatást 🙂
Röviden értékelve:

Örülök:

– az egyéni figyelemnek, amit irányunkba tanúsítasz és ezt hálásan köszönöm is <3
– az egymásra épülő óráknak
– a hosszasan gyakorolt, kitartott ászanáknak, amikben igazgatjuk a legapróbb részletekig az ujjakat is 🙂
– a szép teremnek és a jó eszközös felszereltségnek
– a jó csoporttársaknak, pozitív légkörnek

Fejleszteni lehetne szerintem:
– énekelj több mantrát a relax alatt 🙂