intenzív női jóga oktatóképzés

Női jóga tanfolyamunk most intenzív változatban is elérhetővé válik számotokra!

Tanfolyamunkon a női életkör a vezetőnk. Adottságaink, szerepeink, kihívásaink támogatására keressük a női jóga legmegfelelőbb eszközeit. A tradícionális jóga technikák mellett érintés- és művészetterápiás eszközök is segítségünkre lesznek. Női életünkre energiaközpontjaink tükrében nézünk rá, a csakrák tanításai is nagy hangsúlyt kapnak tanfolyamunkon.

A női oktatói csoport egyben egy női kör, melyben lehetőség van megérezni a megtartó női erőt.

A képzés elején  kézhez kapod az oktatói jegyzetet képekkel, az ászanák leírásával, hatásokkal. Emellett a képzés folyamán minden hétvégén további kiegészítő jegyzetek, videófelvételek várnak Rád.

COVID tájékoztató: A járványhelyzet miatti esetleges lezárások esetén ONLINE folytatjuk a programot.

Női Jóga oktatóként fontos, hogy először saját nőiséged különböző aspektusait ismerd meg és szelidítsd meg.


Ha a tó vize nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget.”  

(B.K.S. Iyengar)

Iyengar szavait nőiségünkre fordítva: ha a nő lelke nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget! Egy utazásra hívlak, melyben az erőközpontok mentén láncra fűzzük a női sorsfordulókat, melyeken át vezet  zarándoklatunk önMAGunk nőisége felé. Egy-egy napon az adott csakra témái a vezérfonalunk, erre fűzzük fel az ászanákat, légzőgyakorlatokat, megerősítéseket, meditációt, relaxációt. A jóga ősi eszközei tökéletes támaszt nyújtanak utunkon.

A női jóga csoport egyben egy női tér, melyben lehetőség van megérezni a megtartó női erőt. Megtapasztalni, hogy kortól függetlenül mit adhat a többi nő. Nagy ajándék egy másik nő jelenléte, akár kislány részünkre emlékeztet, akár bölcs nagymamaságával mutat példát, akár asszonytársként megoszthatjuk könnyeinket, örömünket.

Várunk a képzésre, ha

 • szeretnél megalapozott tudással Női Jóga órákat tartani
 • női egészségügyi problémákkal küszködsz
 • gyermekre vágysz és valamiért még nem érkezett meg
 • nőiséged kiteljesítenéd
 • gyógyítanád önmagad, hogy aztán környezeted is gyógyíthasd
 • női körök tartását tervezed
 • már terapeuta vagy és jelenlegi terápiás eszközeidet bővítenéd
 • női egészségügyi problémákkal küszködsz (pl ciszta, endometriózis stb.) 

Az intenzív forma segítségedre lehet:

 • ha munkád, családod nem tudnak hosszú távon nélkülözni
 • ha vidékiként körülményes és költséges a rendszeres Budapestre utazás és ottani szállás biztosítása
 • külföldön élsz és keveset tudsz Magyaroszágon tartózkodni

A képzés vezetője:

Csuday Dóri

 • Kismama-, Babás- és Gyermek Jóga oktató
 • Női Jóga oktató
 • Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
 • feleség és 5 gyermekes anya
BEMUTATKOZÁS

Utam a jógához

18 éve jógázom, B.K.S. Iyengar jógakönyve keltette fel az érdeklődésemet, majd Magyar Lászlótól tanultam rengeteget. Három éves ázsiai tartózkodásom alatt Indiában Dharamsalában jártam Vijay Amar  óráira. Kismamaként és babával is rendszeresen jógáztam, ebben Fernezelyi Bori és Halmos Júlia sokat segítettek. Gyermekeim megszületése után felkeltette figyelmemet a gyermekjóga. Elvégeztem Csíki Mariann gyerekjóga oktatói tanfolyamát, akinek nagyon hálás vagyok szeretettel teli tanításáért. Gyermekeim egyben  mestereim, folyamatosan tanulok Tőlük!  Mindegyikük más és más leckéket tartogat a számomra… Később páros és akro-jógát tanultam, ahol a tradícionális jógát, az akorbatikát és a thai masszázst ötvözzük. Tanulmányaim alatt a csakrák felé fordult figyelmem, így rendszeresen tartottam csakra jóga órát is. Jelenleg a Body & Soul Wellness & Pilates Academy magán jógaoktatói (kismama, babás, gyermek, női) tanfolyamait vezetem. Emellett masszázzsal, egyéni jóga terápiával, belső kép terápiával és reinkarnációs utaztatással foglalkozom.

Utam a női jógához

Hosszú út vezetett a női jógához a kismama, a babás, a gyermek és csakra jógán át. Végül megérkeztem … Úgy érzem  benne van minden, amit valaha kerestem, tapasztaltam,  átéltem  és tanultam. Öt gyermekes anyaként keresem a harmóniát az anyaság, a nőiség és a hivatásban való kiteljesedés hármassága között. A női jóga gyakorlatok sokat segítenek, hogy kapcsolatban legyek saját szükségleteimmel és erősítsem magamban a békét, elfogadást és bizalmat. Három kisebb gyermekem itthon született, ezek az élmények meghatározóak a nőiségről alkotott képeimben. Természetgyógyászként mélyen érdekel a test-érzelem-gondolat összefonódása, a jóga és a szabad tánc testen keresztül közelítő terápiás hatásai. Anyaként pedig az önzetlen szeretet végtelen forrását keresem szüntelenül. Nőként a fent említett összes kérdésben én is útkeresőként haladva hívlak, hogy egymás mellé állva keressük meg és szabadítsuk fel az akadályokat, amik  nőiségünk szabad megélésében gátolnak!

MIVEL FOGLALKOZUNK A KÉPZÉSEN?
 • női egészségünket támogató ászanák, légzőgyakorlatok
 • gyógyító mudrák, megerősítések, vizualizáció, relaxáció
 • női szervek anatómiája
 • a női test csodái, átalakulásai, változásai
 • ciklusunk ritmusa és rítusa
 • ciklusunkhoz és a Hold ciklusokhoz igazított jóga gyakorlás
 • méhtisztító gyakorlatok
 • női betegségek szimbolikája és jógaterápiája
 • hormonrendszerünk egyensúlyban tartása
 • változókor kérdései
 • szexualitásunk
 • intim torna
 • erőközpontjaink és harmonizálásuk
 • lelki szükségleteink, felismerésük és kifejezésük
 • női szerepköreink és feladataink
 • női archetípusok
 • órafelépítés, instrukciók, tartásjavítás hatások, prevenció, javallatok/ ellenjavallatok

 

RÉSZLETES TEMATIKA

A tanfolyam alatt az erőközpontok tanításai mentén haladunk végig női életutunkon. Minden délelőtt és délután lesz elméleti és gyakorlati oktatás is, közös jóga gyakorlás, saját élmény.

 1. Nap: Gyökér csakra- ismerkedés, jóga alapok fogantatás, születés, szülői minták, gyermekkor, női test, félelmeink és ősbizalmunk, kapcsolódás a bennünk élő kislánnyal
 2. Nap: Szakrális csakra nemi érés időszaka, női egészség, betegségek üzenetei, termékenység, ciklusunk, méh tisztítás, intimtorna, párkapcsolat, szexualitás, vágyaink és bizalmunk, kapcsolódás a bennünk élő szeretővel
  3. Nap: Napfonat csakra- kamasz kor, önálló nő, karrier, női szerepek, női erő, felelősség vállalás, bandhák, akaratunk és önbizalmunk, kapcsolódás bennünk élő hősnővel
  4. Nap: Szív csakra- várandósság, szülés, elfogadás, megbocsátás, együttérzés, megkülönböztető képesség, pranayamák, szeretetünk és gyógyulásunk, kapcsolódás a bennünk élő anyával
  5. Nap: Torok csakra- szavak ereje, önmegvalósítás, hivatás, banya részünk elfogadása, sankalpák, mantrák,  kreativitásunk és önkifejezésünk, kapcsolódás a bennünk élő varázslónővel
  6. Nap: Homlok csakra- belső képek, intuíció, bölcsesség, a gondolatok ereje, változókor, nagymamaság, hormonjóga meditáció, kontempláció, jantrák, ítéleteink és tisztánlátásunk, kapcsolódás a bennünk élő bölcs asszonnyal
  7. Nap: Korona csakra- felsőbb vezettetés, önátadás, szakralitás az életünkben, áldás, méltóságteljes idős kor, gyász, átengedés, átadás, korrekciók, óra és táborvezetési technikák, relaxáció, kapcsolódás a bennünk élő papnővel
  8. Nap: Kérdések, összegzés, próba tanítások
  +1 nap: vizsga, online is lehet csatlakozni
A BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint.

Magyar oklevél és vizsga díja: 35.000 Ft
Nemzetközi oklevél és vizsga díja: 65.000 Ft

Ha okleveles női jóga oktató szeretnél lenni, a következőknek kell teljesülnie:

 • részvétel az órák legalább 90%-án  (az órák pótlása egyénileg lehetséges az oktatóval való egyeztetés után. Ennek díját a képzés díja nem tartalmazza).
 • teljes tandíj kifizetése
 • 10 igazolt női jóga óra hospitálás (bármely igazolt női jóga oktatónál elvégezheted)
 • sikeres záróvizsga
IDŐBEOSZTÁS

09:00 – 17:00

2021. Március 4-7.
2021. Március 12-15.
Helyszín: AUM Jóga Astoria és AUM Jóga Corvin
RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

Részvételi díj

A képzésen való részvétel díja:

Az első 5 jelentkezőnek: 180.000 Ft
A további jelentkezőknek normál ár: 195.000 Ft

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint. Ezt a tanfolyam alatt, legkésőbb februárig még eldöntheted, kifizetni is ráér akkor.

Magyar oklevél díja: 35.000 Ft
Nemzetközi oklevél díja: 65.000 Ft

A képzésre a helyedet 50.000Ft regisztrációs díj ellenében tudod biztosítani. Kártyás befizetésre kizárólag online van lehetőség. Személyesen készpénzben tudod a díjat fizetni.

A fennmaradó összeget személyesen, készpénzben fizetheted be, a Károly krt. 1. sz. alatt lévő irodánkban, hétköznaponként, 12-19h között.

HELYSZÍN

Helyszín

AUM Jóga Corvin

Budapest, József krt. 78, 1085.

AUM Jóga Astoria

Budapest, Károly krt. 3/a. II. emelet

Jelentkezési határidő

2021. március 1.

A tanfolyam minimum 10 fővel indul.

Vélemények Csuday Dóri előző képzéseiről

Segített egységben látni, megtölteni a jógát valódi tartalmával, hogy a tanult ászanákon, légzőgyakorlatokon, meditációkon túl annak lényegét élhessük és érthessük meg: az önmagunkhoz vezető utat, ennek számtalan lehetőségét, kiterjesztve a jóga fogalmát “bármire”, ami  ezt szolgálja.  Volt öröm, volt sírás, fantasztikus női közösség és megtartó erő, játék és munka ….  összességében mind-mind TAPASZTALÁS: női minőségeink és általában belső lényegünk világában. “Csudás” volt :-)!
Práger Anna 

A képzésben nagyon hasznos volt, hogy többféle jógairányzatba is belekóstolhattunk, illetve az önismereti munka is sok felismerést hozott, de a legtöbbet Dóri elfogadó támogatása adta nekem, ami rengeteg kétséget feloldott bennem, és amiért mindig hálás leszek, mert így a képzést követően megerősítve/ megerősödve és jóval magabiztosabban lépdeltem tovább az utamon – amiről így már biztosan tudtam, hogy az enyém, és hogy jól van ez így. Azóta létrehoztam a saját teremet, a “Pipitér”-t, melynek keretében (egyrészt tyúkokat tartok ? másrészt) női jógafoglalkozásokon igyekszem átadni a tapasztalataimat heti jógaórák, meditációs workshopok és női jógatáborok formájában.  Köszönöm!
Bartis Borbála

“Kedves Dóri, mielőtt elkezdtem a tanfolyamot, egy zárt ajtó mögött jógáztam és Te segítettél ezt az ajtót kinyitni. Megmutattad, hogy az ajtón túl kezdődik igazán az út – a belső út.
Példát mutatsz, hogy a jógát és (az életet) nyitott szívvel és alázattal éljük.
Örülök, hogy megismertelek és köszönöm az erőt, melyhez mindig visszatérhetek.”
Namaste
Melinda Molnar
“Egy rendkívül bensőséges, családias hangulatú tanfolyam. Az alaptudásomat, mint szellemi, mint fizikai  szinten erősen fejleszti, megtaláltam az egységet, a középpontomat.
A megtanult aszanakat finomítottuk, elsajátítottuk a pranayama gyakorlatokat, meditáltunk, relaxáltunk. Az utóbbi számomra igen nagy jelentőséggel bír, mivel elmémet lecsendesíteni igen csak nehéz volt számomra. Tetszik a könnyedség, amellyel Dóra viszi  a csoportot és széleskörű tudásával komplexé, érdekessé teszi az órákat.
Végezetül a jóga számomra, olyan mint egy ékszer, szépít kívül, belül, fényesít; úgy gondolom ezt a tudást átadni másnak megtisztelő.”
Köszönettel Nektek! Namaste.
Pintér Ibolya

Csudálatos volt Dórival a képzés. Igazán nőiesen, megengedően, változatosan, mégis strukturáltan haladtunk végig. Ez egy elmélyülés, belső utazás a méhünkbe, a csípőnkbe, lelki takarítás is egyben, ahogy nyílik a csípő, nyílik a szív, felbukkanhatnak rejtett múltbéli nehézségek, magunk előtt is titkolt, elakadást okozó apróságok, amik a felszínen már tudatosítva könnyebben elengedhetőek, legalábbis ez a törekvés. Minden alkalommal átmegyünk egy kapun és minden alkalommal különböző oldalról közelítjük a női teljességet. Megismerjük a Hold arcait, különböző mitológiák archetípusait, az elemeket és ezek összefüggéseit, megjelenésüket a női ciklikusságban. Ajánlom, ha szeretnél teljesebben kapcsolódni magadhoz és harmóniába kerülni, megérteni, hogy miért kívánod a takaróba burkolózást egyik héten és a piros tűsarkút a másikon, elfogadni, hogy mindkettő természetes és megtanulni használni ezt az állandó változást. 

Dóri képzésén tavaly vettem részt, fő motivációm az egyensúly, a középpontom, önmagam megtalálása volt, mert szerettünk volna babát, de csak nem jött. A gyökércsakrával való foglalkozás során sokmindent sikerült helyre tenni, megérteni és láss csodát, mostanra itt szuszog mellettem a kisfiam. Lehet, hogy véletlen, de mi van, ha nem? Te kihagynál egy ilyen lehetőséget?
A képzést persze azoknak is ajánlom, akik nem vagy nem most szeretnének babát, Dóri lágyan, támogatva vezet végig a női életúton, a nőiség misztériumain, a saját belső utadon, miközben magabiztos oktatót farag belőled. Csodálatos lehetőség női közösség építésre, megtapasztalni a női kör erejét. És még jógázunk is… kell ennél több?