Immunerősítő jóga

Sokat halljuk manapság azt a két elcsépeltnek hangzó, ám nagy igazságot tartalmazó jótanácsot, hogy az egészséged érdekében erősítsd az immunrendszered és csökkentsd a stresszt az életedben.

Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés: mégis hogyan?

A másfél órás foglalkozás alapja a tradicionális hatha jóga, a jól ismert ászanák mellett kibővítve olyan finomenergetikai módszerekkel, mint a pránajáma vagy a mudrák, illetve mantrák használata. Az ájurvédikus szemlélet továbbá figyelembe veszi a természeti elemeket, az aktuális évszakot, időjárást, az egyéni adottságokat és az életmódbeli szokásokat.

Immunrendszerünk egy komplex mechanizmus, mely függ a hormonális egyensúlytól, a megfelelő nyirokműködéstől, vérkeringéstől, a tápanyagok felszívódásától, a méregtelenítő és védekező folyamatoktól. Ennek fényében a gyakorlás során olyan területekre fókuszálunk, mint a mirigyek és energiapályák tisztítása, az ízületek mozgékonysága, a helyes izommunka, a belső szervek masszírozása és helyükre kerülése, az erőközpont aktiválása, az energiazárak használata. A testhelyzetek tudatos felvétele és kitartása, a relaxációs technikák, valamint a figyelmünk vezetése által létrejött tudatos elmeállapot megtanítja az idegrendszert emlékezni és felismerni a testünk által küldött üzeneteket, melyek a mindennapok során is alkalmazhatók. Ezáltal válik könnyebben kezelhetővé a stressz és elkerülhető a betegségek kialakulása.

Mindez hétköznapi nyelven, oldott légkörben, bátran jöhetnek kezdők és haladók egyaránt.

Immunerősítő jóga oktatónk

 

Immunerősítő órák a héten

Aktuális Meditációs tanfolyamok / műhelyek

Meditáció és tudat videós tanfolyam

Meditáció és tudat videós tanfolyam

Ha érdekel a jóga felsőbb ága, a légzés és a meditáció, a tudat rejtelmei, a klasszikus meditációs hagyományok bölcselete és a modern tudatkutatás hogyan férnek meg egymás mellett. Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, harmonikusabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni.