hogyan taníts jógát angolul?

2019. április 7. | VASÁRNAP 09:00-17:00

Oktató: Dr. Radics Klaudia, Jógaterapeuta, Kismamajóga Oktató, Jóga Tanárképzö

Létszám: max. 20 fő

Helyszín: AUM Blaha INDRA terem (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

A tanfolyam díja: 19.900 Ft

Kezdés: 2019. április 7. vasárnap 09:00

Tematika:

Radics Klaudia, E-RYT, jógaterapeuta, 10 éves amerikai oktatói tapasztalatait osztja meg ezen a képzésen mindazokkal akik szeretnének angolul jógát tanítani itthon vagy külföldön, és ezzel is kiszélesíteni vendégkörüket és lehetőségeiket.

Megtanulhatod:

  • az angol nyelv sajátos kifejezéseit, fordulatait egy jógaórán
  • aszanák, chakrák angol nevét
  • aszanák instrukcióit, és finomító instrukciókat
  • jógaanatómiai alapokat
  • emberi test részeit, belső szerveit angolul
  • relaxáció vezetése angolul
  • gyakori betegségek/sérülések neveit
  • jógaetika és tanár-diák kapcsolat

A képzés során lehetőséged lesz gyakorolni az angol nyelvű jóga oktatást.

A workshop az amerikai YogaAlliance által elfogadott továbbképzésnek számít, elvégzése kétnyelvű angol-magyar oklevelet biztosít.

A képzés vezetője

 

Dr. Radics Klaudia

Képzettsége: Alternatív Gyógyászat Doktora, E-RYT, Jógaterapeuta, Kismamajóga Oktató, Jóga Tanárképzö

Az ősi kultúrák és filozófiák iránti erös vonzódásom vezette útamba a jóga gyakorlását 2000-ben. Azonnal beleszerettem ebbe a csodálatos gyógyító müvészetbe, amivel egész életem megújult. Annyira nagy hatással volt rám a jóga, hogy szerettem volna mélyebben elmerülni a jóga rejtelmeiben, igy 2005.-ben elvégeztem a Himalayan Yoga and Meditation Center jógatanár képzö tanfolyamát Chicagóban.

Ahogy tudatosabbá váltam, egyre jobban éreztem, hogy meg szeretném mutatni mindenkinek az utat a boldogság és megnyugvás felé, ami a jógával elérhetö. Kipròbàltam különböző formàkat, tanultam szàmos Mesternèl is, mint Rodney Yee, Gabriel Halpern, Rama Birch, Ronda Gordon, Elesa Commerce, Shirley Walters, Dr Indu Arora és a Dalai Láma; miközben megtanultam hogyan gyógyítható a test, elme és a szellem. 2 hónapig Gabriel Halpern, Iyengar Yoga Mester mellett tanultam a jógaterápia tudományát.

Alkalmam volt jógaterapeutaként doktorokkal is együtt dolgozni, megtapasztalni a jóga hatalmas gyógyító erejét. 2007 folyamán elvégeztem a Kismama jógaoktató, majd a Power Pilates oktatói képzést is. 2010-ben megkaptam az E-RYT(Tapasztalt-Regisztrált Jóga Oktató) címet a YogaAlliance szervezettöl az akkor 5 éves számottevö jógaoktatásom, workshopjaim és jógaterápia munkásságom alapján.

Célom, hogy eljuttassam a magas szìnvonalù, ősi tradìciòt követő jògàt mindenkihez, kortòl ès testfelèpìtèstől függetlenül. Az Amerikai Egyesült Államokban megalapítottam és 2013-ig vezettem a Reflections Yoga Centert és a 200 óras Jóga Tanárképzöt. Nyolc sikeres YogaAlliance által akkreditált 200-órás Jóga Tanárképzöt, illetve 7 kismama jóga tanárképzöt vezettem ezidáig.

Fontosnak tartom a folyamatos tanulást így elvégeztem Vörös Károly, Reiki Mester vezetésével két Reiki tanfolyamot, és részt vettem egy 100-órás Vipassana Meditációs kurzuson is a közelmúltban amit azóta is gyakorlok.

Az Indian Board of Alternative Medicine által vezetett doktorátusi képzést fejeztem be 2014. novemberében az Alternatív Orvostudomanyok területén, M.D. (AM).  Lelkesen osztom meg mindazt a tudást, örömöt, és gyógyulást, amit én magam is átélek a jóga folyamatos gyakorlása eredményeként. Arra ösztönzöm tanítványaimat, hogy tudatosan hajtsanak végre minden pozíciót, és ezt az önmegfigyelést vigyék át a mindennapjaikba is.