Hatha Jóga Életmód képzés

Hatha Jóga Életmód – Képzés

A képzés a jóga szemléletmódját adja át és annak alkalmazását a jelen korban, megőrizve a tradicionális gyökereket. Célja az ászanák minél pontosabb megismerése és begyakorlása, a jóga rendszernének mélyebb megértése és azok alkalmazhatósága a hétköznapokban.

A jógát nem elég a jógaszőnyegen vagy egy jógaórán gyakorolni, a gyakorlás valódi eredménye a hétköznapokban mutatkozik meg. Így mindaz, amit és ahogyan gyakorlunk, a hétköznapi életben teljesedik ki.

Ez a képzés a jóga rendszere (testgyakorlatok, légző gyakorlatok, relaxáció, meditáció, életmódtanácsok, önismeret) által nyújtott ismereteket oktatja intenzív gyakorlati órákkal, elméleti és a saját gyakorlást-, a saját tapasztalat megszerzését előtérbe helyező foglalkozásokkal, ezáltal egy teljes rendszerbe foglalt tudást kínál.

Megismerkedhetsz az ászanák precíz felépítésével és azok előkészítésével, a jóga történetével, filozófiájával, a stressz oldás módszereivel, a hosszú távú saját gyakorlás kialakításával és azzal, mit jelent a jóga a testgyakorlatokon túl. Mindez hogyan támogat téged a hétköznapokban, egy teljesebb és örömtelibb élet kialakításában. 

Vélemények Kriszta és Ádám képzéseiről

Sose tudta senki elmagyarázni hogy az elengedést hogyan érthetem meg. Az ászanák után, amikor figyeltük hogy milyen elengedni őket, végre rádöbbentem. Úgy érzem, hogy a jóga segítségével végre megtanultam a saját kezembe venni a nyugalmam előidézését.

A legfontosabb számomra az első részében a tanfolyamnak, hogy megtanított a tudatos testtartásra. A legkülönfélébb pillanatokban figyelek fel rá, hogy éppen most jó vagy rossz a tartásom. Ahogy egyre több óra volt a hátunk mögött, a tudatosság, mint varázsszó kezdett el működni bennem. A tanfolyam betekintést mutatott erre a mindent átölelő és kisimító csodára.

Kriszta türelmes és kedves, nem érzem úgy hogy mindent elsőre tökéletesen kellene csinálnom, mert különben bénának érezném magam. Ezáltal sokkal türelmesebb vagyok magammal szemben is, és elfogadom a fejlődés sebességét.

Nekem egy visszatérő sérülésemre adott választ a tanfolyam, tudatosságra és precizitásra tanított Kriszta. Illetve arra, hogy nem érdemes siettetni, erőltetni az ászanákat. A jó alap nagyon fontos, most már úgy astangázom, hogy ezeket beépítem a gyakorlásomba és érzem, hogy az itt tanultak sokkal szebbek, pontosabbak, precízebbek, jobban érzem magam bennük.

Én soha nem vártam még így hétfőt, persze csak a jóga miatt. Legfőképpen azt emelném ki, hogy türelemre tanít.

Nagyon különleges, ahogy Ádám továbbadja a tudását: intuitív, kiművelt mozgáskultúrával bír, gyönyörű képekben beszél, egyszerre hallod, látod és érzed a szavait és mire az elméd felfogja, amit hallasz, már ott is vagy a tapasztalásban, túl az elmén,de mégis megértéssel az elmédben.

Adám, ahogyan láttad nincs tapasztalatom a jóga oktatásról, de mindenkinek ilyen figyelmes oktatót kívánnék amilyennek megismertelek téged.

Átfogó, jól értelmezhető, beépíthető infókat, tapasztalásokat kaptam tőled eddig az órákon. Voltam egy-két jógával kapcsolatos előadáson, jóga órán, de igazán most találkoztam a jógával. Mikor megismerünk valamit, nem önmagában ragadjuk meg, transzcendens módon, hanem hozzánk való viszonyában. A transzcendens tapasztaláson túli, de a felé való törekvés, nyitottság, a tapasztalati határaim folytonos túllépése, vezethet el igazi Önmagamhoz. A tapasztalás az enyém, de nem mindegy ki mutatja az utat. Nagyon örülök, hogy hozzád találtam, köszönöm, hogy egy ideig veled utazhatok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a tanfolyamra, mert kiteljesíti az életemnek a belső fejlődési vonalát. A tanfolyam, amit Ádám tart nagyon magas színvonalú! A gyakorlatok végrehajtásának magyarázatai és a gyakorlatok bemutatása messzemenőig részletes, érthető, teljes mértékben kielégítő. Az online térben lezajló oktatással, eredményes otthoni gyakorlati és elméleti tudást lehet elérni. 

Nagyon örülök, hogy rátaláltam Ádám tanfolyamára, nagyon sokat kaptam tőle. Nagyon inspiráló volt látni azt a hatalmas tudást, ami Ádám birtokában van, és amit próbál átadni nagy alázattal és szeretettel. Nekem világlátásban is sokat adott a tanfolyam, ráerősített olyan mintákra, amikkel már találkoztam korábban. Így szépen egymásra épültek a korábbi ismereteim és a mostani anyag. 

TEMATIKA

6 hétvége

 • bevezetés a jóga filozófiájába, pszichologiájába és rendszerébe
 • ászanák felépitése és előkészitése (testgyakorlatok tanulása, csoportositása, anatómiai alapok)
 • saját gyakorlás kialakitása (sérülésmentes gyakorlás, tematikus felépités)
 • relaxáció és stresszoldás eszközei
 • bevezetés a meditációba és a légzőgyakorlatokba
 • hogyan élhető a jóga a hétköznapokban, jóga a testgyakorláson túl
 • tradició és a jelenkor jógája
 • ajurvédikus alapismeretek
KIKNEK SZÓL?
 • Bárkinek, akit érdekel a jóga mélyebb megismerése, akár kezdő vagy már rendszeresen gyakorló.
 • A tanfolyam magabiztos alapokat ad az egyéni gyakorlás felépitéséhez, önmagad mélyebb megismeréséhez
 • Jóga oktatóképzésre készülőknek
A TANFOLYAMOT TARTJA
 • Czeizler Krisztina (RYT-5oo) Hatha-, Vinyasa Flow-, Meditáció és relaxáció oktatóKépzettség: RYT-500, Hatha és Vinyasa Flow Jóga, Meditáció és relaxáció oktató

  Tanfolyamokat, oktatóképzéseket, workshopokat, egyéni és csoportos órákat, táborokat tartok 8 éve.

  Ahogy a saját magunkról alkotott kép is állandóan változik, úgy változik bennem a bemutatkozás is. Jógaoktató vagyok, társ vagyok, anya vagyok, emberekkel foglalkozom, tanítok és közben tanulok. Ez a tanítás számomra maga az út, a jóga pedig áthatja ezt. Tanulok magamról, rólad, határokról és elfogadásról, erőről és fegyelemről, játékosságról és könnyedségről, jelenlétről és elengedésről. A foglalkozásaimban kiemelt szerepet kap az önismeret, a tudatosság és az önfejlesztés, amely aztán majd a hétköznapi életben is segítségedre lesz.

  Legyen szó akár tartásjavításról, vagy a hétköznapok mélyebb megéléséről, az ászanák mélyítéséről. Feltérképezni azt, amiben fejlődni szeretnél, ehhez közösen kialakítani egy célrendszert és személyre szabottan, motiválóan kísérni végig ebben a folyamatban.

  A jóga a mindennapjaim szerves részévé vált, az elején kisebb nagyobb kihagyásokkal, de kb 18 éve gyakorlok.

  Volt idő amikor a fizikai gyakorlás került hangsúlyba és olyan is, amikor erre nem volt lehetőségem és a jógát másban kellett megtaláljam, élnem. Iyengar jógával kezdtem, majd kíváncsiságból elmentem egy Kundalini órára, ahol meglepetésszerűen ért mindaz a belső tartalom, amire ez az óra épült. Lenyűgözött, hogy egy-egy mozdulatnak milyen mentális és energetikai hatásai lehetnek. Hogy mindaz, amiben élünk, ahogy a napjainkat, mozdulatainkat, gondolatainkat alakítjuk, sokkal több annál, mint csupán fizikai forma. Ez elindított a keresésben.

  Nehéz lenne kiemelni bármit is abból az egységből, amit a jóga tartogat magában, ezért mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy induljon el ezen az úton! Vegyél részt egy órán és tapasztald meg saját magadat, ismerkedj és találd meg azt, amit a jóga, önmagad számodra jelent!

  Weboldal: http://jogaesflow.hu/

  Facebook: https://www.facebook.com/jogaesflow

 • Sápi Ádám (Alternatív mozgás és masszázs terapeuta, Jóga-, és TaiChi oktató, Buddhista tanító)2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel. 2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

  Jóga kapcsán:  A jógámat többféle hatás formálta az elmúlt 20 évben (hatha, tantra, himalaya, kundalini, ashtanga, vinyasa, integral), nagyjából 10 éve tanítom és még mindig változik, mint az Élet. A címkékkel mindig is bajban voltam, mostanában Vinyásza vagy Integrál jógának hívom, amelyben a légzéstechnika és a test-tudati fókusz hangsúlyos. Mivel a rizskeksz látvány nem csillapítja az éhséget, legjobb ha kipróbálod. Az órákon lesz részed kihívásokban, erőfeszítésekben, belső hőben, dinamizmusban, áramlásban, izzadásban, nyújtásban, felszabadultságban, egyensúlybakerülésben és relaxban. Fejlődsz és jobb leszel stresszkezelésben, vitalitásban, jól-létben, egészségben, megtestesültségben, fókuszban, kreativitásban, jelenlétben, elégedettségben, belső Csendben.

  Meditáció kapcsán: 20 éve kezdtem meditálni, jóga és buddhista hagyomány keretein belül. Tanultam és gyakoroltam a jóga terén a felsőbb astanga ágait, a tantrikus, a jantra alapú és imaginatív módszereket, valamint az advaita vedanta megközelítését, a buddhizmus terén pedig főképp tibeti tantrikus, a dzogchen és a zen hagyomány útmutatásai alapján. A tudat megismerésében volt szerencsém elmélyülni hosszabb elvonulások alkalmával (vipasszana, önvaló kutatás, dzogchen, zen), valamint 1 évnyi intenzív gyakorlás során, amely alatt egy meditációs központban éltem (Kwanum Zen Center Berlin). Mindemellett tai chi oktatóként is működöm, ami számomra egy dinamikus meditáció is, afféle mozdulatlanság a mozgásban.

  Ádám tevékenységeiről bővebben: http://adamkadmon.hu/programok

  Facebook:https://www.facebook.com/sAdamKadmon/

  Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLh8Q1By_Wpq_ohbdEzJ_3rF-RtQ7nvwy-

  Online kurzusok, képzések: http://online.adamkadmon.hu/

RÉSZVÉTELI FELTÉTEL

A tanfolyamra bárki jöhet, előzetes jógatapasztalat nélkül is! 

A jelentkezés feltétele egy bemutatkozó levél.

IDŐBEOSZTÁS, IDŐPONTOK

szombat 1o-17, vasárnap 1o -15.3o

2021. október 16, 17. AUM Jóga Astoria NAP terem

október 30, 31. AUM Jóga Corvin, AHIMSA

november 13, 14. AUM Jóga Astoria NAP terem

november 27, 28. AUM Jóga Astoria NAP terem

december 4, 5. AUM Jóga Astoria NAP terem

Záró hétvége: 2022. január 8, 9. AUM Jóga Astoria NAP terem

A tanfolyamról felvétel készül és írásos jegyzettel egészül ki. A foglalkozásokat személyes jelenlétűre tervezzük, de ha az előírások szükségessé teszik, online folytatódik.

 

ÁR

A 72 órás tanfolyam ára: 11o.ooo Ft.

Részletfizetéssel 125.ooo Ft.