Guru Purnima: Köszönet az előttünk járóknak

Szerző: 2019. 07 16.

A Guru Purnima napján köszönetet mondunk lelki vezetőinknek, mestereinknek, tanárainknak akik inspirálnak, formálnak minket és tudásukkal segítenek elmozdulni egy jobb és teljesebb élet felé. Ez a nap jó lehetőség arra is ,hogy megerősítsd az elköteleződésed a gyakorlásod és folyamatos fejlődésed felé.

Kaptál már olyan tanácsot, igazítást, észrevételt az oktatódtól, hogy az igazán betalált? Amitől úgy érezted, hogy a vesédbe lát, hogy a lehető legjobbkor jött, és tovább lendített dilemmákon, amiken hetek, hónapok vagy akár évek, évtizedek óta görcsölsz? A Guru Purnima, ez a spirituális ünnep, amelyet júliusban (vagy júniusban) a teliholdra eső napon ünneplünk lehetőséget ad arra, hogy emlékezz ezekre a pillanatokra. Swami Rama 1987-ben azt mondta,

“Ez a nap arra való, hogy emlékezzünk a fényre, hogy köszönetet mondjunk a fáradhatatlan irányításért, együttérzésért és bátorításért, amit a tanárainktól kaptunk.”

A tanító persze sokféle módon érkezhet, az angol tanártól kezdve, aki hitt bennünk, a jóga oktatókon át, akiktől különleges figyelmet kaptunk, a szülőkig, barátokig, mentorokig, akik kísértek bennünket az úton.

Swami Rama azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy

“Ez az időszak, amikor megerősítheted elkötelezettségedet saját gyakorlásod felé. Mert a Guru Purnima nem csak a „külső” tanítókról szól, hanem arról is, hogy a belső gurudat felismerd.”

Rolf Sovik, a Himalájai Intézet spirituális igazgatója ezt így fogalmazza meg:Akkor is, ha nem érzed magad elég erősnek, vagy messze van az oktatód, a gyakorlásod újra össze tud kötni a guru fényével, hogy tovább haladhass az úton.”

Sosem vagy egyedül a spirituális úton. Ha tanítvány készen áll, meg jelenik a mester.

Csatlakozz hozzánk ingyenes Telihold meditációinkra:

Ingyenes Telihold meditációk

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!