Gerő Emese

Gerő Emese

Gerő Emese

WuShuang DaoYin gerincterapeuta

Képzettsége: WuShuang DaoYin gerincterapeuta

Óratípusai: WuShuang DaoYin Kínai gerinctorna

Mióta az eszemet tudom, sőt már az előtt is, mindig sportoltam. Sosem versenyszerűen, de annál több mozgásformát próbáltam ki. Bár az első dolog, amit gyerekfejjel majdani hivatásomról tudtam, az volt, hogy tanár, az nem leszek, később ráébredtem, hogy ha nem is iskolában, és nem matekot vagy olvasást, hanem mozgást szívesen tanítok másoknak. (A vér nem válik vízzé, a széles családi körben anyai ágon minden második nő pedagógus.) Kezdetben csak ismerőseimet tanítottam úszni, síelni, kajakozni. Később úgy gondoltam, jó lenne ezt szélesebb körben és nagyobb tudással felvértezve művelni, ezért 1996-98 között a TF továbbképző intézetében sportedzői képesítést szereztem sportrekreáció és úszás szakirányban. Tíz éven át nagyrészt úszásoktatással kerestem a kenyerem. Később az Iskolai síoktatók egyesületénél végeztem sítúravezetői tanfolyamot.

A DaoYin Gerinctornával 2009 áprilisában ismerkedtem meg a Szúrja Jógaközpontban, a WuShuang DaoYin irányzat alapítója, Balogh Attila óráin. Az órák légköre nagyon megfogott és mivel magamnak is voltak derékproblémáim, és nagyon megtetszett ez a mozgásforma rendszeresen kezdtem látogatni a foglalkozásokat.

Hamarosan úgy éreztem én is szeretnék hozzájárulni, hogy minél többen megismerhessék ezt az érdekes és nagyon hatékony mozgásterápiás rendszert, ezért már 2009 őszén jelentkeztem az oktatói tanfolyamra a DaoYin Stúdióba. 2010 tavaszán ismereteim bővítésére kínai manuálterápiás tanfolyamot is végeztem.

2010 tavasza óta tartok foglalkozásokat a Szúrja Jógaközpontban. 2011 nyarán a Kínai Gyógymódok Akadémiáján Grade 2. Senior WuShuang DaoYin Gerincterapeuta minősítést szereztem. 2011 és 2012-ben az 1.színtű oktatók képzésében is tevékenykedtem. Azóta is számtalan embernek tudtam segíteni gerincproblémái kezelésében.

Sokéves sportoktatói tapasztalatom ellenére a mai napig csodaként élem meg mikor egy ügyetlen mozgású ember elkezdi érezni, irányítani a saját testét, mikor egy addig fájdalommal küzdő személy ismét felszabadultan, egyenesen jár, mikor egy új vendég már néhány óra után lelkesen számol be megújult energiáiról, vagy büszkélkedik sosem tapasztalt izomérzetekről. Ilyenkor tudom, hogy a helyemen vagyok.

Meggyőződésem, hogy a különféle orvosok és terapeuták segítségével is egészségünket csak saját erőfeszítésünkkel tarthatjuk karban, ezért szeretném ezt a testet-lelket feltöltő irányzatot mind több embernek bemutatni.

 

Gerő Emese órái a héten:

[events_list paging=1 limit=10 category=118 scope=this_week showperiod=daily]