DaoYin kínai gerinctorna kezdő tanfolyam

2018. január 12-től | PÉNTEKENKÉNT 17:30-19:00 | 6 alkalmas

Oktató: Gerő Emese

Létszám: max 8 fő

Helyszín: AUM Blaha SHIVA terem (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

A tanfolyam díja: 13.900 Ft / 6 alkalom

Kezdés: 2018. január 12. péntek 17:30

A DaoYin kínai gerinctorna (WuShuang DaoYin) egy még kevéssé ismert, a TaiChival, ChiKungal, és a távolkeleti harcművészetekkel közös tőről fakadó ősi gyökerekkel rendelkező mozgásforma. Elsősorban a gerinc egészségének megőrzésére, illetve helyreállítására koncentráló gyakorlatok gyűjteménye. Hatékony segítség lehet az ülőmunka káros hatásainak kompenzálására, a fájdalmakat és esetleg komolyabb elváltozásokat is okozó tartáshibák és rosszul beidegződött mozdulatok kijavítására.

Mire számíthatsz?

Ezen a tanfolyamon megtanuljuk az egyes gerincszakaszokat a helyes testtartásnak megfelelően beállítani – érzékelni a helyes pozíciót és fejleszteni az ennek fenntartásához szükséges izmokat. Megismerkedünk a gerinc szakaszonkénti és teljes hosszában egyidejűleg történő célirányos terápiás átmozgatására alkalmas alapgyakorlatokkal.

A foglalkozások jellemzően lassú, harmonikus mozdulatokból, illetve a helyes tartás kialakítása érdekében eleinte hosszabban kitartott pozíciókból állnak, halk zenei aláfestéssel. Ezeket a gyakorlatokat álló helyzetben végezzük, míg az óra utolsó harmadában nyújtó és törzsizomzat erősítő gyakorlatokat végzünk fekvő és más talajközeli helyzetben.

Hatásmechanizmusa: Az ízületek átmozgatásával fokozzuk a porcok (kisízületek porcai és porckorongok) anyagcseréjét, ezzel támogatva regenerációjukat. Az egyes gerincszakaszok és izomcsoportok elkülönült mozgatásával elősegítjük a helyes testtatás és izomegyensúly kialakítását. Mindeközben fejlesztjük a mozgáskoordinációt és a testtudatosságot. A megfelelő kivitelezés elsajátítása után a gyakorlatok jellegükből adódóan a meridiánrendszeren keresztül az szervezet teljes energiarendszerére jótékonyan hatnak.

Kinek ajánljuk?

A foglalkozásokon életkortól és korábbi mozgástapasztalatoktól függetlenül bárki részt vehet, a komolyabb gerincrendellenességekről (pl.: porckorongsérv, csigolyaív szakadás, csigolyacsuszam) illetve keringési problémákról azonban az oktatót tájékoztatni kell, hogy a gyakorlatokat ennek megfelelően, személyre szabottan módosíthassuk. Ha van erre vonatkozó leleted, kérlek hozd el az első alkalomra.

Szeretettel várlak!

Gerő Emese


CLOSE
CLOSE