Fedezd fel az élet yin oldalát!

2019. november 23-24. | SZOMBAT-VASÁRNAP 09:00-17:00

Oktató: Erdők Gábor Vasudev – Yin Jóga, Hatha jóga, Regeneráló jóga, Légzés és Prana, Meditáció és Yoga Nidra III. oktató (RYT500)

A műhely díja:

Teljes műhely (2 nap) – 19.900Ft

1. nap (november 23.): Yin alapok + Yin a fizika testért – 10.900 Ft
2. nap
(november 24.) – Yin jóga az elme rugalmasságáért + Yin meditáció –10.900 Ft

Kezdés:
2019. november 23., szombat 09:00
2019. november 24., vasárnap 09:00

Helyszín: AUM Jóga Blaha (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Gyere és fedezd fel az élet Yin oldalát! Tapasztald meg a paszív Yin jóga gyakorlatok, testben regeneráló, és az elmére mélyen nyugtató hatását.

A Yin jóga a (Kínai) taoista jógából alakult ki. A Yin jóga (Passzív) a tökéletes kiegészítője a Yang (Aktív) életünknek.

Faradságot nem csak a túlzott fizikai aktivitástól, de az elme túlzott igénybevétele miatt is érezhetünk. A fizikai mozgás inkább hőt termel és felemészti a test energia készletét, az elme túlzott igenybevétele feszülést, szoritást, tartást aktivál a testben, ami lényegesen lecsökkenti az energia áramlását. A túlzásba vitt fizikai mozgást, vagy az elme álltal teremtett feszülést, testünk a fáradság különböző érzeteivel jelzi vissza, mint pl. az álmosság, kimerültség, erőtlenség, vagy tompaság, érdektelenség, gyötörtség.

Yin Jóga alapvetően passzív. Figyelmünket egy mélyebb szintű ellazulásra irányítja, ahol nincs feszültség sem testben, sem az elmében. A csontokra, izületekre, kötőszövetekre és a testben rejlő meridiánokra gyakorolt stimulálásával aktivál, de egyben lazít is. A Yin gyakorlatok álltal aktivált fizikai stimulálás segíti és serkenti is a mirigyrendszer munkáját. De nem csak a test méregtelenítésében, hanem a szervek megfelelő energia szükségletének visszaállításában is segít. Köztudott a Yin Jóga elmére gyakorolt pozitív hatása. Yin gyakorlatok öszpontosított fókuszra késztetik az elmét, amely lényegesen lassítja az elme aktivitását. Az elme aktivitásának lassulása lazítja a benne rejlő feszüléseket, tartásokat.

Ha nyugodtabb, lazább az elme, az pihentebb, rugalmasabb testhez vezet. A pihentebb rugalmassabb test, tökéletesebb energia áramláshoz vezet. A tökéletesebb energia áramlás, a test gyógyulásában segít.

A Yin Jóga gyakorlatok – mélységükből kifolyólag – segítenek felkészülni a meditációra, sőt, Yin Jóga lehet maga a Meditáció.

Kinek ajánljuk?

Ez  a műhely kezdőknek is ajánlott, de gyere bátran akkor is, ha már meglévő jóga gyakorlásodat egészítenéd ki yin típusú gyakorlással

Mire számíthatsz?

Ezt a Yin “csomagot” úgy álítottuk össze, hogy az alapoktól kiindulva felfedezhessük, megtapasztalhassuk a Yin gyakorlatok testi és lelki mélységét. Az alapok elsajátítása után megtanuljuk felismerni, megérteni és elfogadni testünk fizikai lehetőségeit és határait. Testi határaink tisztelete és figyelembe vétele egy óriási lépés az elme lazítása felé. Az elme ereje a figyelmedben van!
Gyakoroljuk észlelni, elfogadni és elengedni gondolatainkat, hogy ne zavarjanak testi , lelki felépülésünkben. Visszairányítjuk gondolatainkra terelődött figyelmünket a testre. A gondolat nélküli, letisztult testi érzékek segítségével tapasztalhatjuk meg a bennük rejlő mélyebb érzelmi világunkat, amely segítségével felismerhetjük a lelkünkben rejlő vágyainkat. Azokat az igaz vágyakat, amik irányítják él

A 2 napos műhely felépítése

1. Yin jóga - ALAPOK

A műhely sorozat első részében átbeszéljük a yin jóga alapjait, miben különbözik a yang típusú jógától, és hogyan ajánlott gyakorolni. Megismerjük a testben futó fő meridiánokat és gyakorlásban tudatosítjuk, hogyan hatunk ezekre a yin jógával.

2. Yin jóga - FÓKUSZ A TESTEN

“Testi határaink segítenek lényünk kiterjeszkedésében”

Annak érdekében, hogy hatékonyabbak és biztonságosabbak legyenek a gyakorlatok, szükséges több helyes információt szerezni a test szerkezetéről. Például, hogy miből épülnek fel, mi a funkciójuk a testben, menyire terhelhetőek, mi az ami feszessé teszi őket legyen az fizikai, mentális vagy étkezési befolyás.

A testünk, az a lényünk megtestesítője. Szó szerint!

A test, bármit is tegyél fizikailag vagy szellemileg, azt valamijen módon visszajelzi. Yoga gyakorlatok rendkívül egészségesek a testnek, és a testi jelzések segítik a szellem fejlődését is. Még is sok esetben a gyakorlatok, balesetet, húzódást, vagy a meglévő testi condíció erősítéséhez vezetnek

Mi a cél?

 • Ennek a műhelynek a célja, a testi érzékekkel való kapcsolat részletes értelmezése, átélése és annak mélyítése.
 • Csontok, izületek részletesebb és mélyebbrehatóbb interaktíve bemutatása és azok gyakorlatba vétele.
 • Gyakoroljuk, megtanuljuk és személyesen meg is tapasztaljuk, egyéni testi határainkat.
 • Az inak, szalagok, fascia mint burok, kapcsolata a test szerkezetéhez, energia pályákhoz és a mirigyrendszerhez.
 • Megtanuljuk, hogy lehet, vagy egyálltalán szükséges-e tágítani a határokat. Testi határaink megbecsülése és a test szeretete.
3. Yin jóga - FÓKUSZ AZ ELMÉN

“A Jóga célja, az elme állandó ingadozásának korlátozása”

Az elme mint a test uralkodója, vagy a barátja? Az elme uralkodik a test felett, vagy inkább a test az elme mestere? Gondolatok, szokások, szenvedélyek és az érzelmi világod, vagy figyelem, érzékek, érzések és alázat irányítják a gyakorlatod?

Mi is az az elme igazán? Gondolkodom tehát vagyok?

Megismerkedünk az elme és az univerzális tudat kapcsolatával, és a mindent tápláló prana/energia elemi értékével. A prána a kapcsolat, a test és az elme között. Az elme használja fel a legtöbb energiát, ezért meg kell tanulnunk spórolni vele. A test az elme és prana, de hol vagyok én?

A jóga gyakorlatokkal lényegében fegyelmet/fókuszt tanulunk. Egész nap amikor a napi teendőidet teszed, az elme folyamatos működésben van. Folyamatosan vonzza valahová a figyelmed, és álltalában máshová, mint amit éppen most teszel. A rendszeres jóga gyakorlatok  segítségével megtanuljuk, hogy lehet lelassítani az elme aktivitását, hogy meg tudd látni azt, ami igazán történik itt a jelenben, nem pedig azt, amit az elme gyárt mint hallucináció…..ezért van szükségünk a fegyelemezett öszpontosított figyelmünkre.

A célunk:

 • Észlelni, megfigyelni és megtapasztalni gondolatainkat, és azok minőségét
 • Tudatos figyelem, az érzékek letisztulásához
 • Megtapasztalni a letisztult érzéki érzéseinket az elme befolyása nélkül
 • Megtapasztalni Prána testünket és annak automatikus gyógyító, felvilágosító bölcsességét
 • Jelen lenni, itt és most
4. Yin jóga összefoglaló - FÓKUSZBAN A LELKÜNK

“Test, elme és a lélek. A mindenség tükörképe.”

 • Védikus tanítás, szentírások és mai nyelven a lélekről.
 • Megismerkedünk a lélek vágyaival és azok jelentésével.
 • Miért és mik azok az emberi törekvések amik gátolják, hátráltatják a vágyak elérését.
 • Tanulunk jelen létünk fontosságáról. Mi az amit tehetünk lelkünk vágyainak beteljesülésért, és ezt miként tudjuk beleépíteni egyaránt a yoga gyakorlatainkba, úgymint a mindennapi életünkbe is.

A passzív jóga gyakorlatok jelentősége, a tudati szintünk emelésében (Yin, Yoga Nidra, Meditáció)

Mi a cél?

 • A testről és az elméről tanultak összegzése
 • Kapcsolat teremtés az energia testünkkel, légzés, Pranayam segítségével.
 • Megtanulunk Sankalpat készíteni
 • Megismerünk és meg is tapasztalunk egy speciális Kriya-t. A “Chitta és Pran” Kriya-t. Ez egy vezetett gyakorlat, ami segít összehangolni téged a prána tested finomabb jelzéseivel. 
 • Vezetett yin jóga gyakorlás, amit átitatunk a tanultakkal.
 • Kérdések, vélemények, és meg is osztjuk/megoszthatjuk egymással a megéléseinket.

Oktató

Közel tíz éve gyakorlok Jógát, és három éve tanítok. Yoga, Tao, Egyensúly mint filozófia az életem része. Figyelem, tapasztalat, Meditáció és az élet mint meditáció jellemzi a gyakorlataimat.

Szellemi és Emberi Mestereim: Sathya Sai Baba; Yogi Amrit Desai; Victor Shim; Mickey Singer, Családom, Barátaim, Akibe éppen bele botlok, és Én.

Végzettségeim: RYT500 (Regisztrált Jóga Oktató) Kripalu Jóga stílust, Yin Jóga, Regeneráló, Légzés és Prana, Meditáció és Yoga Nidra III.

Tudom,hogy tudom, hogy még mindíg nem tudom …