Hatha Jóga

Kezdés: 2018.02.13. (kedd) - 10:00 - 11:30 1 | Helyszín: Blaha INDRA terem | Oktató: SZOYKA ENIKŐ

Ezen az órán B.K.S. Iyengar tanításait követjük az ászanák anatómiailag helyes kivitelezéséhez. Az eszközök használata mindenki számára lehetővé teszi a jóga pózok megvalósítását és tökéletesítését hajlékonyságtól függetlenül. Gyakran használt eszközök fatégla, heveder, hengerzsák, fali kötelek. Az eszközök használata a helyes és megfelelő mértékű erőfeszítéssel és figyelemmel kiegészülve segítik az egyénre szabott fejlődést.

_MG_8522r

A gyakorlás fókusza elsődlegesen az ászanákon és légzés tudatosításán van.

A foglalkozás elején az elcsendesedés, ráhangolódás és rövid légző gyakorlatok után az ízületek nyújtásával kezdjük, lassan bemelegítve, felébresztve őket a komoly munkára. A csípő, váll, hónalj, mellkas nyitása után az erősebb, nagyobb energiát igénylő ászanák következnek pontos, lassú, statikus kivitelezéssel mindig egy irányba felépítve attól függően, hogy éppen mit akarunk hangsúlyozni az álló, előrehajló, hátrahajló, csavaró, vagy fordított pózok közül.

Nyugodt visszavezetés és az óra végi rövid pihenés után remélem megszabadulsz a napi feszültségtől, fáradtságtól, amivel esetleg érkeztél és olyan könnyűnek, felszabadultnak érzed majd Magad, mintha repülni tudnál.

Amit én érzek, amikor a szőnyegre lépek 🙂

_MG_8488r

Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!
Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!
CLOSE
CLOSE