ÉPÍTSD FEL OTTHONI JÓGA GYAKORLÁSOD!

– Iyengar jóga műhely sorozat (3/3)
Fordított testhelyzetek + Restoratív gyakorlás és pranayama

2020. április 25. | SZOMBAT 10:00 -13:00

Oktató: Tolner Mária, okleveles Iyengar Jóga oktató

Időpont: 2020. április 25. 10:00-13:00

A műhely díja: 5.900 Ft

Helyszín: ONLINE MŰHELY

Ahhoz, hogy a jóga fejlődéshez, vagy akár hosszú távú közérzetjavuláshoz vezessen, rendszeresen gyakorolni kell. Ha már egy ideje jársz órákra és felébredt benned az igény arra, hogy otthon is gyakorolj, de nem vagy benne biztos pontosan mit, hogyan és mennyit akkor ez a foglalkozás neked szól! A műhelysorozat az Iyengar jóga metódus alapján építkezik, de ne ijedj meg, ha más metódust ismersz, az Iyengar jóga is hatha jóga alapú, csak részletorientáltabb és szekvenciákkal dolgozik.

Szekvenciák – mankó a gyakorláshoz

Az Iyengar jóga órákon hétről hétre különböző szekvenciákkal találkozhattok, amit haladó gyakorlóként az ember nagyra értékel, de kezdőként néha inkább zavarba ejtő a szekvenciák sokfélesége és nem mindig átlátható a szekvenciák felépítésének logikája. Ezen a műhelyen segítünk neked megérteni ezt a logikát, hogy valódi mankóvá váljanak a gyakorlásod során.

Az otthoni gyakorlás kihívásai – Mit várhatsz a műhelytől?

Az otthoni gyakorlásnál más problémák is felmerülnek, pl.: nincs 90 percem gyakorolni vagy jó-jó van egy szekvenciám, de nincs tanár, aki mondja az instrukciókat.

  • A műhely sorozaton minden alkalommal kaptok egy szekvenciát, amit együtt végig is gyakorolunk.
  • Javaslatot adunk, hogy neked milyen módosításokra/eszközökre van szükséged az egyes ászanák végrehajtásához.
  • Áttekintünk néhány egyszerűbb szabályt, ami segít abban, hogy saját magatoknak is össze tudjatok állítani egy-egy egyszerűbb szekvenciát.A műhelyek ráhangolódással kezdődnek és mindig lesznek fordított pózok és relaxáció/pranayama is.

A műhely sorozat teljes programja

Minden alkalomra külön tudsz jelentkezni az oldal alján található űrlapokon! (vagy külön eseményekben, amelyeket a Kurzusok/Műhelyek menüpont alatt találsz)

március 7. szombat 10.00-12.00 Álló pózok + Előrehajlások
április 4. szombat 10.00-13.00 Mellkasnyitások és hátrahajlások + Ülő és álló csavarások
április 25. szombat 10.00-13.00 Fordított testhelyzetek + Restoratív, energiamegtartó gyakorlás és pranayama

A részvétel feltétele

Minimum 3 hónap Iyengar jóga tapasztalat vagy 6 hónap más metódus gyakorlása esetén. (Kétség esetén ill. egészségügyi problémákkal kérünk konzultálj Máriával, mielőtt jelentkezel!) Fordított pózok és bizonyos hátrahajlások/csavarások menzesz esetén nem javasoltak! Természetesen részt vehetsz a műhelyen, de bizonyos pózokat nem tudsz gyakorolni, viszont tudni fogod, hogy mit gyakorolhatsz helyettük.:)