Emésztési Rendellenességek Jógaterápiája

2018. március 23-tól | PÉNTEKENKÉNT 17:30-19:00 | PÓCZA BARBARA & BALOGH ORSOLYA

Oktató: Pócza Barbara & Balogh Orsolya

Létszám: max 15 fő

A tanfolyam díja: 21.900 Ft / 8 alkalom

Időpont: 2018. március 23.  péntek 17:30

Helyszín: AUM Astoria NAP terem (1075 Bp., Károly krt. 3/A.)

Az emésztési problémák megkeserítik a mindennapi életünket. Az ájurvéda szerint létezik egy “tűz”, amelyet (jathar)agninak, vagyis emésztő tűznek neveznek. Az egészségünk számára fontos ennek az emésztő tűznek a megfelelő működése. Az ajurvédikus jógaterápia kiváló megoldást jelenthet ezeknek az emésztési problémáknak a kiküszöbölésére és hosszú távon a megszüntetésére.

Az életben maradáshoz táplálékra van szükségünk. Nem egyszerűen ételre, hanem táplálékra. Azaz valami olyanra, ami tápálja testet, lelket.  Az emésztési rendszer megbetegedései összefüggenek a szervezetbe bevitt táplálékkal és annak a megemésztésével, fizikai és lelki síkon egyaránt.

A tanfolyamon az emésztést segítő ászanákon, mudrákon, mantrákon kívül foglalkozunk a következő kérdésekkel: mitől lesz tápláló valami, amit megeszel? Hogyan táplálkozzunk, hogy meggyógyuljunk, hogy egészségesek maradjunk vagy egyszerűen jól érezzük magunkat a bőrünkben? Hogyan korrigáljuk emésztésünk kibillenéseit és hogyan éljünk úgy, hogy jól tudjon működni a test – lélek együttesen?

Megoldási módokat kínálunk a jógaterápia, az ayurvéda, a hangterápia és az antropozófus gyógyászat eszköztárából. Az elsajátított gyakorlatok, tippek és javaslatok a hétköznapi életedben könnyedén véghezvihetőek, napi ritmusba beépíthetőek.

A tanfolyamot ajánljuk:

Emésztési problémákra, többek között a gyomoridegességre, székrekedésre, hasmenésre, puffadásra, elhízásra, felszívódási gyengeségekre, refluxra, savtúltengésre, gyakori hasi fájdalmak és teltség érzetre. De könnyen segíthet nem szervi problémából eredő magasvérnyomásos megbetegedésen és enyhíthet bizonyos ízületi problémákon.

Főbb témák:

 • Az emésztés folyamatai, lépcsői, részei és kibillenései
 • Az emésztő tűz és az ayurvédikus megközelítés
 • Emésztést segítő ászanák és ászana sor az étel mozgatására és az emésztés könnyítésére
 • egyszerű és könnyű táplálkozási irányvonal, ételek jógikus és ayurvédikus minőségei
 • Méregtelenítés – a test fellélegzése
 • Lazítás és gyomortáji görcsök oldása, az emésztő rendszer befeszüléseinek az oldása (tippek otthonra is)
 • Pranayamák, mudrák és mantrák az emésztő tűz és az emésztési folyamatok kiegyensúlyozására

Az órák felépítése:

Az órákon egy adott témához tartozó elméleti háttér ismertetése után egy gyakorlati rész következik. Ezeket a gyakorlatokat úgy végezzük, hogy a 8 hét után egy könnyen használható eszköztár álljon össze, amit egyszerűen beépíthetsz a mindennapokba. A foglalkozásokon megtapasztaljuk a hangtálak rezgéseinek hatását, a feszültségek egyszerű és gyors oldását mind az emésztő rendszerünkben mind az egész test-lélek együttesben. Zárásnak jógarelaxációval egybekötött hangfürdőn adjuk át magunkat a hangok gyógyító erejének.

Tanfolyami alkalmak:

 1. Március 23
 2. Április 13
 3. Április 20
 4. Május4
 5. Május 11
 6. Május 18
 7. Május 25.
 8. Június 8.

Várunk szeretettel!

Barbara&Orsolya


CLOSE
CLOSE