Csendelvonulás

Valter Éva kismama és babás jóga oktató

’Mátraalján, faluszélén…’ – Téli erdő csendje elvonulás

Nyübu: így hívják a buddhizmusban azt a kereső aktust, amikor az ember a hegyekbe megy, hogy megértse önmagát és újraélhesse a teremtő erőhöz fűződő kapcsolatát.

Az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a jóga fizikai és finomtesti gyakorlatain, a mozdulatlanságban áramló meditáción, a csendgyakorlatokon túl a természetben, a hegyekben és a vízen megélt jelenlét hogyan vezethet a csend különböző mélységeinek, lényünk valódi esszenciájának megélése felé.

Zarándokútra hívunk, kalandozni külső és belső tájakon: a kis csoportos, 4 napos elvonulás folyamán, a frissen megrakott kandalló pattogó tüze mellett, fagyott mozdulatlanság helyett, életteli csendben ringatózunk – szemlélődő jelenléttel átitatott ászana gyakorlásban, relaxációban, tudatos légzésben, meditációban, mantra recitálásban áramolva adunk teret mindannak, ami szeretne megmutatkozni számunkra, legyen az gondolat, érzés, érzelem, hangulat, testérzet, bármi, ami a figyelmünket, ölelő szeretetünket éhezi, s reméli. Elménket a szív terének mindent átható csendjébe olvasztva készülünk a Csendes Éj érkezésére.

A jóga fizikai és finomtesti gyakorlatain túl sokat időzünk majd, kirándulunk a téli erdő csendjében, szemlélvén, ahogy a figyelem fokozatosan eggyé válik a test áramlásának legparányibb mozzanataival, a talpunk alatt roppanó avar hangjával, vagy, ha szerencsénk van, a szállingózó hópelyhek könnyed táncával.

Szeretettel várunk, ha megpihennél, feltöltődnél, s ha szívesen engednéd, hogy az idei év csendben lekerekedjen.

Létszám: maximum 8 fő

Dátum: 2021. január 29-től február 1-ig

Január 29-én, pénteken közös ebéddel kezdünk, február 1-jén, hétfőn ebéd után zárjuk az elvonulást.

Helyszín, szállás: Mátraszentistván ’szélén’, az erdő mellett rönkházban, 2 fős szobákban;

Étkezés: naponta háromszor fogyasztunk vegetáriánus – glutén- és tejtermékmentes – ételeket

Egyéb jóságok: a házban van szauna, a ház közelében pedig a mátraszentistváni sípálya

Az elvonulást vezeti: Budinszky Gabriella

Részvételi díj: 80 ezer forint

Jelentkezés és további információ:

[email protected]  / +36 209 644 112

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!