BLACKROLL® Jóga kurzus

fascia szemlélettel

2019. március 10. | VASÁRNAP 10:00-18:00 

Oktató: Katona Ágnes gyógytornász, manuálterapeuta, BLACKROLL® Mastertrainer 

Létszám: max 20 fő

A tanfolyam díja: 39.900 Ft (amely tartalmaz 1db BLACKROLL Block Set-et,  jegyeztet, FitCollege polót, kulacsot)

Kezdés: 2019. március 10.  vasárnap 10:00

Helyszín: AUM Jóga Blaha (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Az ászanák erős hatást gyakorolnak a testünket behálózó, háromdimenziós kötőszöveti rendszerre, és segítik felülírni a rosszul rögzült mozgásmintáinkat. A miofasciális egységek egyensúlyának megteremtése azonban csak jógagyakorlással nagyon lassan érhető el, valamint a harmonikus testkép hosszú távon, a kötőszövet rugalmasságát megtartó inger nélkül nem tartható fenn.

A BLACKROLL® Jógakurzus fascia szemlélettel egy egynapos tanfolyam, amely az Anatomy Trains elméleti koncepcióját veszi alapul, de a jóga nyelvezetére lefordítva. 

A képzés során:

  • megtanuljuk a jóga szempontjából legfontosabb funkcionális anatómiai alapokat, és mozgásminta vizsgálatokat
  • megbeszéljük, hogy miért is olyan fontos struktúra a fascia, milyen jellemzői vannak, és hogyan kapcsolja össze testünket egy egységes rendszerré
  • jóga ászanákon keresztül felfedezzük a miofasciális meridiánokat, és meg is tanuljuk „olvasni” és értékelni őket
  • olyan stratégiákat tanulunk meg a BLACKROLL® jógára kifejlesztett eszköztárán keresztül, amely segíti a kötőszöveti rendszer blokkjainak feloldását.

A miofasciális meridiánok harmonizálása elősegíti az ászanák minél pontosabb kivitelezését, ezáltal hozzájárul a jógagyakorlás progressziójához. A BLACKROLL® eszközeinek a gyakorlásba való integrálása segít fenntartani egy optimális fizikai állapotot a rohanó hétköznapokban, még akkor is, ha nem mindig jut kellő idő a gyakorlásra.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a jóga oktatóknak, jógát gyakorlóknak és hobbi jógázóknak, akik szeretnék a mozgásszervrendszert egy egészen új szemüvegen keresztül megismerni. Illetve azoknak, akik érdeklődnek az eszközös fascia kezelési módszerek iránt.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mi a szerepe a testünket behálózó 3D-s kötőszöveti rendszernek, és hogy mi a jelentősége jóga szemszögből, valamint hogy miként tudod integrálni a leginnovatívabb SMR (a kötőszöveti rendszer blokkjait feloldó) eszközöket a jóga gyakorlásodba vagy az óráidba, akkor ez a kurzus neked szól.

A képzés ára a következőket tartalmazza:
 
1db BLACKROLL® Block Set-et (15.800Ft értékben)
– igényesen elkészített jegyeztet
– startcsomagot: FitCollege polót, kulacsot
 
A kurzuson használatra biztosítunk hengereket. 

A képzés a FitCollege Képzési Központ és az AUM Jógaközpont közös szervezése.