Hétköznapi problémák – Jógikus nézőpontok

Beszélgetések Gáborral

A programot vezeti: Erdők Gábor

Helyszín: AUM Jóga Blaha (1085 Bp., Budapest, Státhly u. 13..)

Időtartam: 17:00 – 18:00

A program díja: ingyenes

Következő alkalmak:

2020. január 5.
2020. január 12.
2020. január 19.
2020. január 26.

Az esemény ingyenes, de kérlek, jelentkezz be. Ezt az oldal alján, a megfelelő időpont melletti Bejelentkezés gombra kattintva tudod megtenni.

Miről szólnak a beszélgetések?

A jóga nem csak testgyakorlás és nem is elvont szellemi út, hanem rendkívül praktikus és tapasztalati alapú tudomány, amely rengeteg útmutatást, kulcsot, segítséget ad a mindennapok kihívásaihoz.

Ezeken a vasárnapi alkalmakon mindenféle témáról fogunk beszélgetni, amelyek a Jógával, életvitellel, étkezéssel, ászanákkal, testi vagy szellemi értékekkel kapcsolatosak. Hozok én is témákat, de építünk a beszélgetések során felmerült kérdésekre, válaszokra, gondolatokra.

A későbbiekben minden egyes vasárnap az előző vasárnap legkiemelkedőbb kérdéseire fog épülni. Tehát minden egyes alkalommal “Te” leszel az, aki irányít, de ezáltal Mi mindannyian gazdagodni fogunk.

A cél egy semleges, békés közösség kialakítása, ahol mindenki kimodhatja gondolatait, vagy felteheti a témával kapcsolatos kérdéseit. 

Kérdés nélkül áll a világ, figyelem nélkül nincs folytatás.

 

Az első alkalom témája: Az Ok

Mindennek van egy oka. Nem létezik sem ok nélkül. Az “ok” lényegében a magja annak amit átéltünk, akik vagyunk és annak is, hogy innen merre visz az utunk. Sok minden állhat az “ok” mögött, és a bennünk élo vágy az “ok” felismerésére rendkívül erős. Viszont van valami, ami az utunkban állhat, amit úgy nevezünk, hogy elmúlás. Valahol mindenkiben benne van az a gondolat, hogy egyszer csak majd minden véget ér. Az elmúlás gondolatának ereje befolyásolhatja az egész életedet, és fusztrációt, depressziót, betegséget hozhat a mindennapjaidba. A leghatékonyabb “fegyver” a fusztráció, depresszió és a betegségek ellen, szembenézni velük és megismerni őket egy kicsit jobban.

Fogok adni elég információt és ki is emelek lényeges pontokat, amiről az óra második felében egymás között elbeszélgetünk. Mindenki megoszthatja ezzel kapcsolatos véleményét és felhozhatja kérdéseit is.

Szeretettel várlak!

Gábor