Az elme és a test kapcsolata az étkezés szemszögéből – interaktív előadás

2019. május 18. | SZOMBAT 10:00-16:00

Oktató: Erdök Gábor Vasudev

Az interkatív előadás díja: 4.900 Ft 

Kezdés: 2019. május 18., szombat 10:00

Helyszín: AUM Jóga Blaha (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Gyermekkorom óta különféle emésztési problémával küzdöttem. Hosszú út vezetett a gyógyszereken, orvosi beavatkozásokon keresztül a jógához és a természetes gyógymódokhoz. Ezen az úton sok mindent megértettem, ami csak tovább növelte a kíváncsiságomat a test, az elme és a tudat kapcsolatának témájában, így behatóan tanulmányoztam a területet. 

Az interaktív előadás célja

Az interaktív előadás célja, hogy segítsen egy mélyebb, tudatosabb kapcsolatot kialakítani a testeddel. A bizalmasabb kapcsolat a testtel nyugodtabb elméhez vezet. Segít felismerni, felszabadítani azokat a belénk rögződött kapcsolatokat, ragaszkodásokat, amik gátolhatják vagy lassíthatják fejlődésünket.

Ez az előadás és beszélgetés saját tapasztalatokon, illetve különböző kutatásokon alapszik, ami a jógától, a modern élelmiszer tudománytól az Ayurvédán, a Kínai élettudományon át a quantum fizikáig sok mindent magában foglal.

Gondolatébresztőnek szánom, más szemszögből tudj rátekinteni az Életre és az Ételre.

Az étel, mint ennivaló látható, tapintható, ízlelhető, szagolható … bármely testi érzékünkkel megtapasztalhatjuk. Egy része távozik belőlünk, szilárd, folyadék vagy gáz állapotban, és innentől már nem igazán felismerhető állapot. A testünkben viszont közben sok mindent aktivált, ami regenerálja a testet vagy beépül valahova a szövetekbe. Az a speciális intelligencia, amit az étellel magadba hívtál, az benned marad, a testedben marad. Ez az az intelligencia, ami tökéletes egységben dolgozik a testtel és nem csak a fizikai testtel.

Kinek szánjuk a műhelyt?

Swami Kripalu szerint „Utunk elején először szükségünk van a helyes információra.” Ez nem csak az étkezésre vonatkozik, de bármi másra is, mint például megtanulni biciklizni, főzni, hegyet mászni … a megfelelő információ, tudás segíti, könnyíti, hogy megtaláld az utat és haladj rajta.
A műhely témája széles spektrumon mozog, nem egy dolgot veséz ki, hanem a test, elme lélek közötti kapcsolat megértését, és ennek a mindennapokra való lefordítását segíti. Gondolatokat ébreszt és inspirál.

Ez a műhely neked szól, ha

 • szeretnéd jobban megérteni a tested és elméd közötti kapcsolatot és azt, hogyan befolyásolja ez a mindennapjaidat, hosszú távon az életedet
 • a testsúlyod növekedésére vagy csökkenésére néznél rá új szempontokból
  megértenéd, hogy milyen szerepe van a bevitt ételnek, hogyan lépnek kölcsönhatásba a meglévő hitrendszerek, félelmek a bevitt táplálékkal
 • szeretnéd rálátni betegségeidre, az életedben megjelenő stresszre és szenvedésre egy tágabb perspektívából
  hallanál az elengedés és figyelmünk tudatos irányításának fontosságáról

Néhány konkrét téma, amivel foglalkozunk:

 • Miből épül fel a testünk? Vízből, oxigénből vagy semmiből?
 • Feldolgozott, természetes vagy bio ételek
 • Az étel, mint az éltető energia és genetikai információ
 • Diéta vagy inkább nem?
 • Az egészség definíciója, és az étel mint a a lelkünk felszabadítója

Gondolkodásomat, látásmódomat több élő jóga mester tanítása (Sathya Sai Baba, Mickey Singer és Yogi Amrit Desai) a jógában és tai-chi-ban szerzett szerzett személyes tapasztalataim, guruk és természetgyógyászok tanításai, valamint könyvek, tudományos folyóiratok, szemináriumok és az ezekkel az információkkal való kísérletezés formálta. A legnagyobb hatással talán Sri Sathya Sai Baba Bagawhad Gita verziója, valamint Charles Ersensfein “The Yoga Of Eating; Az Étkezés Yógája”, Mickey Singer “Elengedés Szabadsága és a Kötetlen Lélek”, valamint Yogi Desai “The Yoga Of Relationship; A Kapcsolatok Yógája” voltak rám.

Várlak szerettel a beszélgetésen!