Alkalmazott jóga alapképzés

Valter Éva kismama és babás jóga oktató

A prevenció, egészségmegőrzés, önterápia jegyében: tisztítókúrák, ájurvéda, stresszkezelés, tartásjavítás

Alkalmazott jóga képzés online – kísért alapképzés indul 4 modulban 4 hónapban – kezdés március 15!

A képzés bemutatja a jóga népszerű kortárs alkalmazási módjait a főbb életterületeinken: prevenció, egészségmegőrzés, önterápia jegyében, mint méregtelenítés, immun erősítés, ájurvéda, stresszkezelés, légzés, emésztés, gerinc, mozgás- és tartásjavítás. Mindezekhez szeretne adni egy önterápiás fókuszt: mit tehetek magamért? Tehát a saját alkatiság felismerését, az alkatiságra jellemző problémák, hajlamok, betegségek felismerését és preventív vagy terápiás eszközöket, amivel változtatni tudsz önmagadon, az életed minőségén.

Az képzés eszköztára és szemléletmódja egy önfejlesztő csomagot kínál, akár kezdő, akár gyakorlott jógás vagy, mintegy 4 hónap alatt, amennyiben a tempó az ideális heti 1 lecke, mind tanulásban, mind egyéni gyakorlásban. Minden alkalom 90 perc gyakorlás és 30-40 perc elmélet.

Mit kapsz a képzésen?

Szakmailag:

 • ájurvédikus alapok és a has (agni) jógája
 • méregtelenítő, tisztító kúrák: gyomor és béltisztítás
 • stresszkezelés, légzés és emésztés jógája, relaxációs módszerek
 • tartásjavítás, mozgásfejlesztés, gerinc jógája

Életvitelben, kockázatok és mellékhatások:

 • jobb közérzet
 • egészségesebb test
 • stresszmentesebb élet
 • helyesebb tartás és hatékonyabb mozgáskultúra

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

Vélemények korábbi képzésekről

Azóta javult a közérzetem, segít lenyugtatni az elmémet. Régóta érdekelt már, örülök, hogy végre belekezdtem. Mióta csinálom, nem fáj a derekam, a hátam és a nyakam is csak néha. Meg úgy egyébként: nagyon élvezem! 🙂

Nekem jó, hogy visszanézhető, hogy rugalmasan tudom használni, az elmélet-gyakorlat aránya is ideális, sokat segített az itthoni home office létben, a megnyugvásban és egy új megismerésében. Tetszett, hogy kapcsolódtál a láthatatlanokhoz, hozzánk, időt hagyva és ráhangolódva az esetleges nehézségekre.

Emésztőrendszer tisztítás után: lelkileg eleve felszabadulás, hogy megtörtént egy dolog, amire már régóta készültem. Könnyebbség érzés, fizikailag és lelkileg is. Tisztább érzés, nagyobb nyugalom. Az is új szempont, h az ételekre máshogy is rá tudok csodálkozni, most jobban érzem az ételek ízét. Tiszta gasztronómiai élmény.

Ádám, ahogyan láttad, nincs tapasztalatom a jóga oktatásról, de mindenkinek ilyen figyelmes oktatót kívánnék amilyennek megismertelek téged.

Összességében erősebbnek és frissebbnek érzem magam, mélyebben alszom és kifinomultabb az érzékelésem.

Nagyon különleges, ahogy Ádám továbbadja a tudását: intuitív, kiművelt mozgáskultúrával bír, gyönyörű képekben beszél, egyszerre hallod, látod és érzed a szavait és mire az elméd felfogja, amit hallasz, már ott is vagy a tapasztalásban, túl az elmén,de mégis megértéssel az elmédben.

Átfogó, jól értelmezhető,beépíthető infokat,tapasztalásokat kaptam tőled eddig az órákon. Voltam egy-két jógával kapcsolatos előadáson, jóga órán de igazán most találkoztam a jógával. Mikor megismerünk valamit,nem önmagában  ragadjuk meg, transcendens módon, hanem hozzánk való viszonyában. A transcendens tapasztaláson túli, de a felé való törekvés,nyitottság, a tapasztalati határaim  folytonos túllépése,vezethet el igazi Önmagamhoz. A tapasztalás az enyém, de nem mindegy ki mutatja az utat. Nagyon örülök, hogy hozzád találtam, köszönöm hogy egy ideig veled utazhatok! 🙂

Ez a tisztító kúra és folyamat felgyorsította a lelki pszichés gyógyulásomat, nagyon jókor jött!

MIÉRT JÓ NEKED?

Ha érdekel a jóga alkalmazása, ájurvéda, stresszkezelés és tartásjavítás, hogy a klasszikus és modern jóga és a keleti és nyugati bölcselet hogyan férnek meg egymás mellett.

Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, kiegyensúlyozottabbá, testedet egészségesebbé, vitálisabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni.

Ha szeretnéd akaraterődet, határozottságodat fokozni, komfortzónádat, teherbírásodat, tűréshatáraidat kitágítani, közérzeteden javítani.

Ha érdekel a jóga és hogyan tudod ezt saját életedben akár preventív, akár konkrét problémák, betegségek esetén gyógymódként alkalmazni érintve a főbb élettani területeket.

KINEK SZÓL?

Minden érdeklődő számára ajánlott, úgy van felépítve és igyekszem úgy átadni, hogy a kezdőbbek és haladóbbak vagy oktatók / szakemberek is egyaránt tudjanak belőle meríteni és gazdagítani praxisukat megfelelő gyakorlatokkal vagy ismeretekkel.

A kezdőbbek stabil alapot kapnak, a haladóbbak mélyülhetnek egy-egy témában vagy látókörüket szélesíthetik, az integrál szemlélet továbbá segít beépíteni korábbi tapasztalataidat egy nagyobb egészbe.

A túl keleties, vagy túl szakmai fogalmakat, koncepciókat is igyekszem nyugati és modern analógiákkal megvilágítani, új kontextusba helyezni, mert számomra – mint összehasonlító vallásbölcsész számára – mindig fontos, hogy egy koncepció hogyan állja meg a helyét modern világunkban és mennyire alkalmazható vagy alkalmazott tudásról van szó, pontosabban mennyiben válhat azzá saját életünkben itt és most.

 • ajánlom kezdőknek, ha keresed a jóga világában a helyedet, ha szeretnél magadért tenni
 • ajánlom haladóknak, ha régebb óta jógázol, de hiányzik az alkalmazás centrikus szemléletmód
 • ajánlom oktatóknak is, mint továbbképzés, hiszen szemléletmódja más, mint általában az oktatói képzéseknek, lásd még alább.
 • ajánlom pszichológusoknak, terapeutáknak, önismereti szakembereknek, akik rendelkeznek már szemléletmóddal, de testük kevésbé integrált ebben vagy testtudatos gyakorlatokat, eszközöket szeretnének beépíteni praxisukba
 • ajánlom meditálóknak, buddhistáknak, akik túl szellemivé váltak, de a testük ezen kívül rekedt, esetleg problémák, betegségek alakultak ki és szeretnének „földeltebbek” lenni és jobban megérteni a test bölcsességét és tanításait
 • ajánlom azoknak, akik egy-egy stílus (hatha, tantra, kundalini, jin, ashtanga, vinyasa, himalája, ..) követői és szeretnének ebből kitekinteni és más szemüvegen át nézni, az integrál szemlélet igyekszik nem ragaszkodni egyedüli interpretációkhoz, hanem tágabb teret nyit az értelmezésre, saját forrásaim is több helyről táplálkoznak: hatha, tantra, ájurvéda, himalája, vinyásza, ashtanga, kundalini, buddhizmus, taoizmus
TEMATIKA - alkalmazott jóga képzés online elméleti és gyakorlati moduljainak bemutatása
 • 1. Alkatiság, 3 dósa, önmeghatározás, lehetőségeink és akadályaink

  Tisztító módszerek (sat karma), méregtelenítés, érzékszervek, a test szerepe és megtisztításának jelentősége a hatha jógában

  A 3 típus hogyan tudja magát harmonizálni, milyen gyakorlás, táplálkozás, életvitel támogat és mi nem

 • 2.  Sanka Praksálana bél és gyomormosás, megtisztulás.
 • Tisztítókúra elvégzése, ehhez kapcsolatos elmélet a test és megtisztításának szerepéről, módjáról. Gyomor és bélmosás, ill. ezek kapcsán egy tisztítókúra speciális diétával. A gyomormosást lehet ismételni hetente 1x kb 4 hétig, a bélmosást 1x végezd el. Ez a hónap erre ad lehetőséget, kevésbé tanulmány jelleggel, sokkal inkább tapasztalat és sajátélmény a test és energetika működéséről.

  test megtisztításának szerepe és módjai

  gyomor tisztítás

  teljes bélrendszer tisztítás

  kúra

 • 3.  Stresszkezelés – légzés, emésztés, relax.
 • A modul célja, hogy a stresszkezelés lehetséges élettani területein ismeretet és gyakorlati módszereket nyújtson egy egészséges stresszmenedzsment megvalósításához. Emésztési problémák, rossz táplálkozás, alvási problémák, egészségügyi szövődmények, szövetek savasodása, ingerlékenység, teljesítmény csökkenés, értelmi fókusz romlása, szexuális problémák, életöröm, elégedettség hiánya? Ezek nagyrészt helyre állíthatóak korrekt stresszmenedzsment révén. Gyere nézzük meg mit tehetünk érted!

  légzés és idegrendszer

  emésztés és táplálkozás

  relaxáció és ellazultság

  test és tudat, pszichoszomatikus modell

 • 4. Gerinc és core, mozgás- és tartásjavítás.
 • A modul célja, hogy test huzalozását áttekintse, kitérve a gerinc és mozgásszervi problémákra preventív és terápiás fókusszal. Hogyan tudunk tartásunkon javítani, milyen alapelvek mentén kell a struktúránknak rendeződnie é a mozgásban részt vennie. Foglalkozunk a gerinc ferdüléseivel, a tartás egyenetlenségeivel, az ízületi struktúra terheltségének harmonizálásával, az ízületek helyes és helytelen használatával, a fej, a vállak, a derék, a térd problémáival, ezek összefüggéseivel, a csontok, ínak, izmok és a fascia kötőszöveti háló szerepével. Megvizsgáljuk a jóga és hétköznapi pozíciókat, a meditációs üléseket, a tartást és a mozgást. Foglalkozunk ezek testi, energetikai és önismereti oldalával is. A test és mozgás keleti és nyugati, valamint kortárs test-tudati megközelítéseivel.

  tengely és struktúra (gerinc, fej, nyak, vállak)

  középpont és mozgás (derék, medence, csípők, horpasz, térdek)

  kp – tengelyek és mozgás alapelvek

  tenszegritás a testben, fascia háló, horpasz

 • GYAKORLATI modulok

 • – Tisztító gyakorlatok, agni (has és emésztő) jóga

 • – Bél és gyomormosás, tisztító kúra

  – Korábbiak alkalmazása, relax módszerek

  – Gerinc jógája, gyógytorna

OKTATÓKÉPZÉS?
 • a képzés elvégzéséről oklevelet kapsz, amely igazolja mely területeken, mely gyakorlatokban, milyen mértékben szereztél jártasságot, de ez nem jogosít fel téged, hogy oktass, hiszen ez nem oktatóképzés, sokkal inkább a fentebb tárgyaltak hangsúlyosak, és lehetőség a saját alkalmazás, tapasztalat mélyítésre, mert ez elsődleges feltétele, hogy sikeres oktató légy, ha már oktatsz nyilván beépítheted a tanultakat
 • nem arra készít fel, hogy ismereteket adj át másoknak, hanem hogy a saját megértésed és tudásod egy következő szintre lépjen és élővé váljon
 • mégis ajánlom oktatóknak is, mint továbbképzés, hiszen szemléletmódja más, mint általában az oktatói képzéseknek
 • a képzés nem helyez hangsúlyt olyan dolgokra, amit több helyütt megtanulhatsz és inkább személyes jelenlétet kívánnak (pl. ászana tanulás, azok variációi, anatómia, pedagógia, módszertan) viszont a jógámban hangsúlyt helyezek a részek helyett az egész szemléletére (holisztikusság és integrál szemlélet), a test megtisztítására (amit nem jógaórákon végzel) a jóga pszichológiájára és filozófiájára (mert a jóga a testnél kezdődik, de nem ott ér véget, a test kapu), az önismereti és önátalakítási aspektusra (belső alkímia, karakterisztikád lehetőségei és akadályai), testtudat fejlesztésre, test és tudat analógiáira (tudás a fejben, bölcsesség a testben van), keleti és nyugati tanítások, kulturális különbségek és analógiák megvilágítására, a meditatív elmélyülésre és jelenlét (mindfulness) gyakorlásra
ONLINE TÁVOKTATÁSBAN?

Az online hozzáférés youtube videók formájában tetszőleges időpontban felhasználható, többször is megtekinthető, ha ismételni szeretnéd és örökre szól, tehát később ismét felhasználható.

Mik az előnyei:

 1. szabadon oszthatod be az idődet és a kívánt tempóban tudsz haladni külső sürgetettség nélkül, bár mégi kapsz egy keretet és személyes figyelmet
 2. ismételhető a tananyag, hiszen tetszőlegesen újra elvégezheted, megnézheted
 3. ha vidéken élsz és az utazás problémás, emiatt nem megoldható rendszeres jelenléted
 4. ha a rendszeresség problémás, mert munkád vagy egyéb elfoglaltságod miatt és rapszodikusan tudnál csak jelen lenni
 5. előre kipróbálhatod, megtekintheted az ingyenes részeket mielőtt elköteleződnél (lásd alább)

Mik a hátrányai:

 1. ha lusta vagy és magadat nem tudod motiválni, nem lesz külső motivációs erő, ahogy egy élő órán, de a folyamat kísérve lesz, így mégis lesz egy keret és tempó, amihez igazodhatsz
 2. az állandó oktatói korrekció hiánya, emiatt javaslok időnként konzultációt a bennefoglaltakon felül is
MIBEN MÁS EGY KÉPZÉS, MINT A RENDSZERES ÓRÁK?
 • lehetőséget nyújt jobban elmélyedni egy-egy témában

 • a kellő idő segíti az elmélyülést és a tapasztalatok beépülését, sajátélménnyé válását, az elmélet és koncepció leülepedését, amely a gyakorlásodnak és átalakulásodnak is keretrendszert ad

 • az elköteleződés és rendszeresség mindig meghozza a gyümölcsét: éberebb jelenlét, nagyobb kitartás, erő, egészség, tudatosság és fókuszáltság az életben is – mindenből annyit tudsz kivenni, amennyit beletettél!

 • a gyakorlás mellett elméleti ismereteket is kapsz, ami segít, hogy megértsd, mit miért csinálunk a gyakorlás során

 • a folyamat kísérve lesz, tehát állandó gyakorlói közösség és oktatói jelenlét online, amely motiváló közege a folyamatnak

 • egyéni konzultációk modulonként segítik a belső folyamatokat megfelelő mederbe terelni, a tapasztalatokat integrálni és a helytelen irányokat korrigálni, így mindenki esetében személyre szabott a képzés, szintet, képességeket és irányultságot illetően

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

Heti 1 alkalom: 120-130perc (90p gyakorlat és 30-40p elmélet)

Teljes képzés: 4 hó, 4 modul + 4 egyéni konzultáció online + jegyzetek + kísérés jelenlét

Javaslat: heti 1 alk. tanulás + 1 egyéni gyak. = 30h képzés + 30h sajátélmény 4 hónap alatt

A képzés early bird díja március 1-ig jelentkezve 54.000 Ft, azutáni jelentkezés esetén 64.000 Ft.

Ha bármely modult már elvégezted nálam korábban, mivel a jog örökre szól, annak díját beszámítom.

A jelentkezés feltételeit lásd alább.

Jelentkezés és részvétel:

A képzésre jelentkezni alább a MEGVESZEM gombra kattintva tudsz, a képzés árát utalással vagy online bankkártyás vásárlással tudod rendezni.

A képzés díja március 1-ig early bird akció keretében 54.000 Ft, azután 64.000 Ft.

A képzés márc. 15-én indul, ezután már jelentkezni nem lehet, hiszen egy közös, diktált tempójú, kísért folyamatban vesznek részt a jelentkezők, mint egy zárt csoportban.

Legközelebb a képzés 1 év múlva  indul, illetve ősszel indul az ezt kiegészítő, 5 hónapos integrál jóga (jóga alapok, légzéstechnika, önismeret, meditáció) képzés.

 

A KÍSÉRÉS MÓDJA
 • zárt Fb csoportban vagyok a résztvevőkkel, amely teret ad a kérdéseknek, tapasztalatok megosztásának, részletek megbeszélésének és közös motivációs forrás egymás számára a gyakorlás kapcsán
 • Q&A azaz Kérdezz-felelek sessionok minden modul kapcsán
 • egyéni konzultáció online minden modul kapcsán
 • kiegészítő jegyzetek

Nézz bele! Alkalmazott jóga képzés online betekintő videói

Megtekintheted és kipróbálhatod minden modul ingyenes betekintő leckéit a Tananyag fül alatt: itt.

Folyamatosan bővülő kínálat.

A KÉPZÉS VEZETŐJE - SÁPI ÁDÁM

Sápi Ádám – ÚjTest, a radikális TestTudat

jóga, tai chi oktató, buddhista dharmatanító, mozgásterapeuta, természetgyógyász

2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2007 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel. 2011 óta tanítok, jógát, tai chit, chi kungot, illetve vezetek önismereti csoportokat, tartok bodywork programokat, tisztítókúrákat, táborokat, elvonulásokat. Rendszeres tanfolyamaim, workshopjaim online is elérhetőek. Egyéni kezelések során integrál jóga terápiát végzek, amely magába foglal TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát.

Jóga kapcsán:  A jógámat többféle hatás formálta az elmúlt 20 évben (hatha, tantra, himalaya, kundalini, ashtanga, vinyasa, integral), nagyjából 10 éve tanítom és még mindig változik, mint az Élet. A címkékkel mindig is bajban voltam, mostanában Vinyásza vagy Integrál jógának hívom, amelyben a légzéstechnika és a test-tudati fókusz hangsúlyos. Mivel a rizskeksz látvány nem csillapítja az éhséget, legjobb ha kipróbálod. Az órákon lesz részed kihívásokban, erőfeszítésekben, belső hőben, dinamizmusban, áramlásban, izzadásban, nyújtásban, felszabadultságban, egyensúlybakerülésben és relaxban. Fejlődsz és jobb leszel stresszkezelésben, vitalitásban, jól-létben, egészségben, megtestesültségben, fókuszban, kreativitásban, jelenlétben, elégedettségben, belső Csendben. Jógikus-ájurvédikus tisztító gyakorlatokat 10 éve csinálok csoportban és egyéniben is, évente többször is, táborokban is.

Ádám tevékenységeiről bővebben: http://adamkadmon.hu/programok

Facebook:https://www.facebook.com/sAdamKadmon/

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLh8Q1By_Wpq_ohbdEzJ_3rF-RtQ7nvwy-

Online képzések: http://adamkadmon.hu/online-kepzesek/