Ági Katalin

Ági Katalin

Hatha Jóga oktató

Képzettsége: Vaisnava jógamester, Hatha jóga oktató

Óratípusai: Hatha jóga

Kislánykorom óta sokféle mozgásformát kipróbáltam, de egyikben sem találtam meg önmagamat egészen 2010-ig amikor elmentem életem első jóga órájára. Mondanom sem kell, szerelem volt első pillanatra, mindent megtaláltam benne, amit csak kerestem, nem csak formál és erősít, hanem lazít, kiegyensúlyoz és feltölt, mind fizikailag, mind lelkileg.
Már az első órám után éreztem, hogy ez nem csak egy múló szeszély, hanem valami egészen különleges életforma, aminek én is a részese szeretnék lenni. 2012-ben beiratkoztam a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Jógamesteri szakjára, amit sikeresen elvégeztem, de azóta is folyamatosan képzem magam. 2014 őszétől jómagam is lelkesen oktatok és remélem, hogy a gyakorlóim is hasonló különleges élményként élik meg a jógát, mint én magam.

“A jóga értékét nem lehet szavakban kifejezni – meg kell tapasztalni.”
B.K.S. Iyengar

Végzettségek, Tanulmányok

Végzettségek:, tanulmányok:

  • 2012-2015 Bhaktivedanta Hittudományi főiskola
  • The Art Of Touch Hands on adjustments workshop with Ricardo Martinez
  • Yin jógaoktatói képzés folyamatban

 

Az óráim felépítése
Az óráim során egy rövid ráhangolódással kezdünk, amit az ízületek bemelegítésével és néhány kör napüdvözlettel folytatunk. Az óra első részében leginkább álló asanákat (egyensúlyozó és erősítő, nyújtó) végzünk, amit a kéztámaszos pózok követnek. Az óra második felét nyújtó-erősítő és páros asanákkal folytatjuk, amiket a levezető pózok után egy hosszabb relaxáció követ. Sokszor alkalmazok páros gyakorlatokat is, szeretem ezeknek az ásanáknak a játékosságát és azt ahogy hatnak a gyakorlókra. Nemcsak segítik az egyes pózok elmélyítését de vidámabba is teszik az együtt töltött 90 percet. A legnagyobb öröm számomra amikor láthatom, hogy a vendégek boldogan, kiegyensúlyozottan és elégedetten távoznak az óra végén.

Várlak téged sok szeretettel és figyelemmel egy csodálatos utazásra a jóga világába.

 

 Ági Katalin órái