Tradicionális Japán Jikiden Reiki

AKTUÁLIS IDŐPONTOK>>

A Jikiden Reiki egy mindenki által megtanulható japán eredetű kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer. A tanfolyam során olyan technikákat és szemléletmódot fogsz elsajátítani, mely hatékonyan  hozzájárul a fizikai és lelki egészséged megőrzéséhez, eredményesen kezelhető vele számos diszharmonikus állapot. A Jikiden Reiki gyakorlásának végső célja a belső harmónia megteremtése és fenntartása a mindennapok során.

 • Szeretnél aktívan tenni az egészséged megőrzéséért?
 • Mellékhatások nélküli, ám hatékony komplementer gyógymódot keresel?
 • Fontos számodra képességeid kibontakoztatása, szeretnél változtatni eddigi életeden?
 • Érdekel a japán kultúra?

Jikiden szó jelentése “közvetlenül ráhagyományoz. A Jikiden Reiki abban az eredeti formában tanítja a Reikit, ahogy Mikao Usui mester egyik közvetlen tanítványa, Dr. Chujiro Hayashi oktatta azt az 1930-as években Japánban. Ezt a hagyományt őrizte meg a Yamaguchi család és alapították meg a Jikiden Reiki Intézetet 1999-ben azzal a céllal, hogy nyugaton is népszerűsítsék a Reiki eredeti tanításait és technikáit, melyek addig egyáltalán nem voltak ismertek.

Jikiden Reiki egyszerű és nagyon erőteljes, mely nemcsak a Reiki eredeti technikáit és tanításait őrizte meg változatlan formában, hanem összegzi azokat a kezelési tapasztalatokat is, melyek a Yamaguchi család tagjai végeztek sok éven át másokon. A Jikiden Reiki nagy hangsúlyt fektet a Reiki kezelésekre, kiemelten foglalkozik a byosen (a testben összegyűlt toxinok) érzékelésével, ennek elsajátításával. A Gokai (öt életszabály) útmutatásai, a japán reikiben használt kifejezések és szemléletmód elmagyarázása szintén hangsúlyos. A Jikiden Reiki tanfolyam tananyagában szerepel a “vérfrissítés” masszázs technika, mely nem került át a nyugaton tanított irányzatokba, ugyanakkor egy nagyon hatékony kezelési technika és a kliensek visszajelzései nagyon pozitívak ennek alkalmazásával. A Jikiden Reiki tanfolyamon szó esik a reiki szimbólumok és mantrák valódi eredetéről, azok használatáról is. A Jikiden Reikiben a behangolást is abban az eredeti formában végzik, ahogy azt Dr. Chujiro Hayashi tanította. A két napos kurzus során a reiki japán gyökereinek megismerése mellett számos eredeti japán kezelési technikát és önfejlesztő gyakorlatot fogsz elsajátítani, mellyel hatékonyan őrizheted meg az egészséged és kezelhetsz számos fizikai és pszichés eredetű betegséget, legyenek azok akut vagy krónikus eredetűek.  A tanfolyamon nagy hangsúly van a gyakorláson, valamint a szeminárium után lehetőség van a tapasztalatok további elmélyítésére külön foglalkozások keretében.

Mi mindenre használhatod a Jikiden Reikit?

 • A testi-lelki egészség megőrzésére
 • Különféle betegségek megelőzésére
 • Stressz, szorongások oldására
 • Lazításra, egy fáradt nap után energiával feltöltésre
 • Különféle eredetű akut vagy régóta tartó fájdalmak hatékony kezelésére
 • Hatékony eszköz balesetek esetén – pl. horzsolás, vágás, zúzódás, rovarcsípések, izomláz, sportsérülés stb.
 • Hatásos módszer a zavaró gondolatok lecsendesítésére
 • Lelki blokkok, traumák feloldására, régi rossz szokások megváltoztatására
 • A belső harmónia megteremtésére a különféle reiki gyakorlatok végzésével
 • Eredményesen használható éppúgy önmagunkon mint másokon
 • Masszőröknek különösen ajánlott megnövelve a masszázs kezelések hatékonyságát
 • Elősegíti a tudatosság növekedését, a belső képességek kibontakozását, pozitív életszemlélet felé irányít
 

Bemutatkozás

Szabó Gábor vagyok, tanári képesítésemet a japán Jikiden Reiki Intézet képzésében szereztem meg. Több mint 10 éve foglalkozom reikivel, ebből az elmúlt 3 évben aktívan elmélyülve a reiki japán gyökereiben, számos elméleti ismeretet és gyakorlati tapasztalatot szerezve.

Számomra nagyon fontos, hogy minél több tapasztalatot átadjak a szeminárium során és megbizonyosodjak afelől, hogy hallgatóim magabiztos készségekre és biztos elméleti alapokra alapozva sajátíthassák el a Jikiden Reikit, mely terápiaként és életformaként is gyakorolható. Érdeklődéssel hallgatom a felmerülő kérdéseket is, melyekre igyekszem a legpontosabb válaszokat adni. Saját tapasztalatból kiindulva tudom, hogy az elméleti háttér ismerete, a türelmes és támogató oktatói hozzáállás és sok gyakorlási lehetőség a kulcsa a biztos tudásnak. Ennek tükrében tanítok.

Maximálisan meg vagyok győződve a Jikiden Reiki hatékonyságáról és sokoldalú használatáról. Napi szinten alkalmazom azt, amit tanítok, eredményesen használom terápiás módszerként támogatva a klienseim gyógyulását.

Számomra a reiki nem csak egy kezelési módszer, hanem egy életmód is, mely pozitívan hat szemléletmódomra és gondolkodásomra is. A tanfolyamon kihangsúlyozom, hogyan alkalmazd a Jikiden Reikit a mindennapok és a belső harmónia megteremtésére.

Találkozzunk a következő szemináriumon és sajátítsd el ezt a japán eredetű kézrátételes gyógymódot és életformát! Ha kérdésed lenne, fordulj hozzám bizalommal!

 

Jelentkezéshez: kattints az adott időpontnál a bejelentkezés gombra.

 

AKTUÁLIS REIKI TANFOLYAMOK IDŐPONTJAI: