A központról

Az AUM Jógaközpont vezetői

 

Ábrahám Kata

Iyengar Jóga oktató,
a stúdió vezetője,
a magazin főszerkesztője, vizuális tervező

kata@aum.hu
06 30 686 3594

Bemutatkozás>>

Ócsai Zoltán

Hatha jóga oktató, integrál tanácsadó, önismereti terapeuta, a stúdió vezetője, pénzügy és informatika

zoli@aum.hu
06 30 930 3945

Bemutatkozás>>

 

A központról

 

Jógaközpontunk a belváros szívében található, az Astorián. Megnyugtató környezet elszigetelve a nyüzsgéstől, ahol csak magadra figyelhetsz.

Tradícionális jóga iskolák nemzetközileg elismert képzéseit végzett oktatóink az Iyengar metódus, a Himalájai Tradíció, a Sivananda és más stílusokban tartják foglalkozásaikat. Várjuk a kismamákat és a babákat is! Az órákhoz folyamatosan lehet csatlakozni.

Termeink segédeszközökkel jól felszereltek, csak egy kényelmes gyakorlóruhát hozz magaddal, amely nem akadályoz a mozgásban. A foglalkozások előtt és után frissen készült gyógy- és gyümölcsteákkal várunk (persze javasoljuk, hogy az óra előtt már csak kevés teát igyál).

 

Mit jelent az AUM?

A jóga a Lélek Valóságát az AUM szóval szimbolizálja. Az AUM szó magában foglalja a Lélek és a Természet kettősségét, a sokaságot és az egységet, a valóságot és a káprázatot, végeredményben tehát mindent, ami van és ami létezőnek látszik.

Az AUM szó egyedülálló a maga mivoltában. Semmi sincs, ami ne rejlenék benne. AUM a kezdet és a vég, a múlt, a jelen és a jövő, az okság, az idő és a tér, az anyag, az erő és az értelem, a személyiség, az én és a személytelenség, a sötétség és a világosság, a Természet és a Lélek.

Namasté!

Az AUM mantráról >>

Fotók a központról>>

Videóink>>

 

Az AUM Jóga csoport

Az AUM Jóga csoport története 2008-ban kezdődött, amikor Ábrahám Kata (okleveles Iyengar Jóga oktató, vizuális tervező) megalapította és elindította az AUM Jóga Magazint (http://aum.hu), mely mára a jógával mint mozgásformával és filozófiával, valamint az egészséges életmód különféle aspektusaival foglalkozó legnagyobb hazai online magazinná nőtt. Hiteles, szakmai szempontból megbízható, cikkei könnyed hangvételűek. Tartalma folyamatosan bővül, és mivel a jóga témája nem kötődik aktualitáshoz, a cikkek időtállóak. Mára több, mint 180 cikk gazdagítja az oldalt.

2010-ben indult útjára az AUM Jóga Stúdió, mely 2011-ben egy tágasabb térben – az Astorián – AUM Jógaközpont Pest (http://pest.aumjoga.hu) néven folytatta működését. Ócsai Zoltán (okleveles jógaoktató, integrál tanácsadó, terapeuta, informatikus) ekkor csatlakozott a projekthez. A központ jelenleg is az Astorián működik több mint 12 jógaoktatóval. A rendszeres jógaórákon kívül időszakos tanfolyamok, jógaműhelyek, előadások kerülnek megrendezésre.

2012 tavasza óta az AUM Jóga Magazin információs rovata jelentős informatikai fejlesztéseket követően megújult, és AUM Jóga Info néven (http://info.aum.hu) működik, interaktív felületet biztosít a hazai jógaközösségnek. A portálon a szervezők ingyenesen tehetik fel eseményeik hirdetését, az olvasók pedig téma vagy helyszín alapján böngészhetik a lehetőségeket, majd az egyes eseményekről, oktatókról, stúdiókról értékelést adhatnak.

2013 nyarától a kezdeményezésünkhöz jobban illeszkedő egyesületi formában folytatjuk tevékenységünket, Jóga Világa Egyesület néven. Ezzel is ki szeretnénk fejezni a közösségi működés iránti elkötelezettségünket, mely a jóga szellemiségének is szerves része.

 

Hitvallás, célok

Az AUM Jóga csoport megálmodói jógagyakorlóként és oktatóként is fontosnak tartják a jóga jelenlétét a mai ember mindennapi túlhajtott, stresszes életében. Munkájuk gyümölcseként, céljaik megvalósulásával a jóga ősi hagyományának jótékony hatásait egyre többen élvezhetik. Elsődleges feladatuknak és hivatásuknak tartják, hogy az életminőség emelésének módszere, eszköze – a Jóga – minél többekhez eljusson…