Szülésfelkészítés


Félnapos szülésfelkészítő program

A szülésfelkészítő hétvégi program egy komplex elméleti és gyakorlati tudásanyagot nyújt át a leendő édesanyáknak és édesapáknak. Párjukkal együtt várjuk a kismamákat a várandósság bármely szakában, hogy együtt járják végig ezen a hétvégi programon a várandósság utolsó hónapjainak teendőitől, az apás szülésen át, a babagondozáson keresztül, a gyermeknevelésig a hamarosan rájuk váró csodálatos utat, melynek során párból – szülővé, családdá válnak. Ötletbörze, tapasztalatcsere, szülőpozíciók, légzőgyakorlatok, szüléssel kapcsolatos tudnivalók és praktikák, természetes segítő módszerek, szoptatási és babagondozási tudnivalók, az anyává, apává válás pszichológiája, gyermekpszichológia, és amit még tudni szeretnétek.

Maximális létszám: 8 pár
Minimális létszám: 2 pár

A foglalkozás díja: 10000 Ft / pár

Helyszín:  Újpest vagy AUM Jógaközpont

Jelentkezés: az órarendben az adott órára kattinva az űrlap kitöltésével

Oktató: VALTER ÉVA


Szülésfelkészítés – Fókuszban a szülőpozíciók

A szülőpozíciós jógaóra – a Birthlight Kismama Jóga része – egy mozgásközpontú szülésfekészítés. Lehet, sőt, ajánlott segítővel, párral érkezni – aki ott lesz a vajúdásnál: barát, édesanya, stb. Azonban egyedül is nagyon hasznos résztvenni az órán. Ezen az alkalmon egy jógaóra keretein belül sok hasznos tanácsot, ötletet hall a kismama arról, hogy hogyan vajúdjon, hogyan élje meg az egyes eseményeket a szülés alkalmával és hogyan lélegezzen annak különböző szakaszaiban.

  • Az óra rövid ráhangolódással kezdődik, majd bemelegítés következik, hogy senki ne sérüljön meg a mozgás során. Utána a vajúdást segítő pózokat vesszük végig. Sok apró testhelyzet, mozdulat van, ami megkönnyíti majd ezeket az órákat. Már itt több kiegészítő trükköt kipróbálunk, amit a segítő tehet a vajúdóval, és a kismama ki tudja választani, mi esik neki jól, mi az a simítás, masszírozás, amit a nagy napon is szívesen fogad majd.
  • Ezután a szülőpozíciókat nézzük át. Ez is jó alkalom arra, hogy kiderüljön, melyik helyzet kényelmes éppen a mamának.
  • Majd egy hosszabb légzőgyakorlás következik, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is átélje az ember, hogyan lélegezzen helyesen, milyen módon befolyásolja a fájdalmat a légzés által és hogyan lélegezzen a szülés egyes szakaszaiban.
  • Gyakorlati tanácsokat kapnak a résztvevők a várandósság végefelé szedhető homeopátiás szerekről, vagy éppen gyógyteákról. Átbeszéljük a gátmasszázs módszerét és a felmerülő kérdéseket is tisztázzuk.
  • Az óra vége egy jóga nidra relaxációval zárul, amiben a személyes célok megerősítése és a babával való kapcsolatfelvétel a legfontosabb momentum a kismama és segítője számára.

Az órán sok eszközt – szék, labda, nagy kendő stb. – használunk. Célszerű papírt és ceruzát hozni, hogy a sok információból a legfontosabbak lejegyezhetőek legyenek. Az órához jár még egy rövid leírás a kiegészítő szerekről és képek a szülőpozíciókról.

Oktató: HORVÁTH FLÓRA

AKTUÁLIS ALKALMAK ÓRARENDBEN