Gerincjóga

1. Gerincjóga

 

A gerincfókuszú órán a gyakorlás ritmusa lassabb, mint egy hatha órán. A figyelem középpontjában a gerinc van, sok nyújtással, hajlítással, csavarással törekszünk az egészséges tartás helyreállítására, a csigolyák egymás fölé rendezésére. A hátizmok megdolgoztatása mellett a hasizmok erősítésére is törekszünk, hiszen ezek is fontos szerepet játszanak a törzs egyenesen tartásában.

Az ászanák során nagyon fontos a légzéskontroll, ez segít megvédeni a testet a sérülésektől, és egyúttal segít befelé figyelni. Mivel a gerinc a test energetikai központja, összeköttetésben áll minden testrésszel, szervvel, így nemcsak a gerinc állapotában, hanem egyéb testi tünetekben is pozitív változás érhető el a gerincjóga gyakorlásával. Természetesen a megelőzés mindig könnyebb, mint a problémák kezelése, így ha csak szeretnéd megtartani a gerinced egészségét, és megelőzni a bajokat, akkor is érdemes ellátogatnod egy gerincjógára.

Rendszeres gyakorlással rugalmasabbá válik a gerinc, megerősödnek a törzs izmai, de a leglátványosabb változásként észre fogod venni, hogy sokkal könnyebb kihúznod magad, mint korábban. Ez kihat az egészségedre, de a hangulatodra, a világlátásodra is. Azt mondják, hogy annyira vagy fiatal, amennyire a gerinced hajlékony – találd meg te is a fiatalság forrását a jógában!

 

2. Dinamikus Gerincjóga

 

A gyakorlásban a dinamizmus, vagyis a flow (áramlás) az ászanák (testhelyzetek) egymásból következő mozdulatsorokká történő összekötését jelenti. Ezeken az  órákon a gyógytorna és a jóga szempontjai egyesülnek: központi téma a gerinc egészségének, „erejének” fejlesztése valamint a testtudat építése. Ezeket segítségül hívva, mozgásszervrendszerünk, főként gerincünk képes lesz alkalmazkodni a mindennapi élet során minket érő terhelésekhez, és testünk működése harmonikussá válik.

A fizikai aspektusokon túl az elme tudatosságát is ébresztjük: a feladatok kivitelezése, légzéshez illesztése nagyfokú koncentrációt, jelenlétet, befelé figyelést igényel. Ezen folyamatok pedig szinte észrevétlenül segítik a test és lélek harmóniájának megteremtését.

 

Aktuális Gerincjóga tanfolyamok / műhelyek

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Gerincjóga órák a héten

<< Előző hétKövetkező hét >>2018. május 21. hétfő -- 2018. május 27. vasárnap
<< Előző hétKövetkező hét >>2018. május 21. hétfő -- 2018. május 27. vasárnap