Kezdő Iyengar Jóga tanfolyam

2017. szeptember 20-tól | SZERDÁNKÉNT 17:30-19:00 | 10 alkalmas

Oktató: Tolner Mária, okleveles Iyengar Jóga oktató

Létszám: max 20 fő

A tanfolyam díja: 21.900 Ft / 10 alkalom

Kezdés: 2017. szeptember 20. szerda 17:30

Helyszín: AUM Blaha INDRA terem (1085 Bp., Stáhly u. 13.)

Befizetési határidő: 2017. szeptember 16.

Tematika:

B.K.S. Iyengar intellektuális és spirituális gyakorlataival tökéletesítette a jógagyakorlatokat, amelyeket így minden gyakorló számára elérhetővé tett. Módszerét jellemzi a “kutatás alapú tapasztalás” és “tapasztalás alapú kutatás”, amely segítette, hogy kifejlessze a technikát, amelyet ma “Iyengar-jóga”-ként ismerünk. Így tette lehetővé a hétköznapi ember számára a Jóga Szútrák bölcsességének megtapasztalását.

Az Iyengar-jóga mindenkinek szól, ez egy életforma. A Guruji által tervezett segédeszközök, mint pl. a faeszközök, hevederek és kötelek segítenek bennünket az ászanák tökéletesítésében. Az Iyengar-jóga rendszeres gyakorlása egyesíti a testet, az elmét és az érzelmeket.*

B.K.S. Iyengar több mint 70 évig tanított jógát az indiai Punéban. A jóga nyugati világban való elterjedése neki és módszerének köszönhető. Itteni ismertsége Yehudi Menuhin tanításával kezdődött, ezután hívták meg Európába, hogy bemutatókat, előadásokat tartson. Legfőbb műve a „Jóga új megvilágításban”.

Az Iyengar módszernek a rendkívüli precizitás, az összeigazítás, az egyvonalúság hangsúlyozása, és az ászanák szekvenciákba való rendezése az erőssége, de nagyon fontos eleme a segédeszközök használata, a jóga terápiás alkalmazása, valamint a nők gyakorlásának jellegzetességeire való odafigyelés.

Hogy épül fel egy óra?

Ráhangolódással kezdődik. Minden órán lesznek állópózok, melyek a metódus alapját képezik. Az álló ászanák meghatározzák és fejlesztik a stabilitásod, a kitartásod, alaposan megdolgoztatják a csípődet, hatnak a gerinced állapotára, megerősítik a hátizmokat. Belekóstolunk az előrehajlásokba és az ülő csavarásokba,  az egyszerűbb hátrahajlásokba és megismerkedünk a válltámasszal, mint az első fejjel lefelé pózzal. Az órák relaxációval zárulnak.

A tanfolyam szisztematikusan épül fel így fokozatosan, lépésről lépésre haladunk az egyszerűbb pózoktól a haladóbb pózok felé.

Kinek szól a tanfolyam?

Várlak, ha teljesen kezdő vagy, vagy hosszabb- rövidebb kihagyás után újra kezdenél jógázni, más jógairányzatot gyakoroltál eddig, szívesen finomítod, mélyíted el az alapokat, ha szereted azokat az órákat, melyeken zömében álló/előrehajló ászanákat gyakorolunk, melyek megalapozzák a haladóbb pózaidat.


CLOSE
CLOSE