Integrál Tánc Jóga

Legközelebbi időpontok:

Nincs megjeleníthető esemény

Az Integrál Tánc Jóga egy bodywork-re alapuló önismereti módszer, ami a Rádzsa – jóga, az ajurvédikus szemléletű jógaterápia (sat kriják, mudrák, ászanák, pránajámák, meditáció és relaxáció), a pszichodinamikus mozgás – és táncterápia (tér-, testtudat-, egyéni és páros gyakorlatok, improvizáció stb.) és más szomatikus módszerek (Body-Mind Centering, Weight-Flow-Contact, Haptonómia stb.) eszközeit ötvözi. A dinamikus egyensúlyt, az integrálás lehetőségeit keresi a test-lélek-szellem hármasában, a keleti spirituális hagyományok és a nyugati pszichológia közt.

Mit nyújthat Neked ez a Műhely?

– segítséget kapsz ahhoz, hogy könnyebben eligazodj érzéseidben, megérzéseidben, és bízni tanulsz bennük,
– természetesebb módon éled itt meg vágyaidat és igényeidet, és magabiztosabban fejezd ki majd őket,
– érzékenyebben fogadod tested jelzéseit, és könnyebben megérted rajta keresztül lelked üzeneteit: a tested feltárja Neked mélyebb rétegeit, bölcsességét és gyógyító erejét,
– gyengéd, elfogadó és együttérző kapcsolatba kerülhetsz önmagaddal és a környezeteddel,
– őszinte, közeli és felszabadult találkozásokban lehet részed, ahol megélheted, hogy úgy adhatsz és kaphatsz a legtöbbet, ha tudod vállalni önmagad,
– új utakat, új megoldásokat találsz problémáidra, új válaszokat kapsz kérdéseidre,
– kiteljesült, kreatív és játékos mozgásban és táncban lehet részed Hozzád meglepően hasonló emberekkel, egy biztonságos, elfogadó közegben.

Semmilyen mozgásos, táncos vagy jógás előképzettséget nem igényel.

Részvételi díj: 3500,-/alkalom/3,5 óra

Oktató: Rajnoha Szilvia, mozgás – és táncterapeuta, jógaoktató, jógaterapeuta

További infók itt: https://integraldanceyoga.wordpress.com/ , illetve keress meg nyugodtan kérdéseddel 🙂

A részvétel limitált (12 fő ) ezért előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Oktató:
RAJNOHA SZILVIA

Bemutatkozása:

A jógával a nagymamám által ismerkedtem meg, aki Selvarajan Yesudian (a jóga egyik első indiai meghonosítója Magyarországon) tanítványa volt.

A következő, elmélyültebb találkozásom a jógával a Tan Kapuja Buddhista Főiskola jógaoktató szakirányán volt, ahol 1997-től Miklós Ervin majd Nagy József tanítottak. Itt szereztem Buddhista tanítói illetve Jógaoktatói diplomát.

Mivel szerettem volna a lehető leghitelesebb forrásból meríteni, 2004-ben Keletre utaztam, és a következő időszakban 2,5 évet Indiában és Nepálban töltöttem, ahol csodálatos emberek és helyek tanítottak tovább. 

Az időm egy jelentős részét tibeti buddhista kolostorokban (főleg itt), hindu ashramokban (pl. Amritapuri) és zarándokhelyeken (a legkedvesebb: Boudha) töltöttem, ahol lehetőségem nyílt rendkívüli tanítóktól (pl. Dzongsar Khyentse Rinpoche) buddhista ill. jóga filozófiát és gyakorlatot tanulni.

Habár a fő szellemi utamul a buddhista ösvényt választottam, mégis a szívemhez ugyanennyire közel áll a hinduizmus, ezen belül az advaita védánta. Ramesh Balsekarnál, és Ammánál töltött idő életem legmeghatározóbb élményei közé tartozik.

2013 januárja óta Dr. Indu Arora jógaterápiás képzésén veszek részt.

mozgás-és táncterápiával Merényi Márta csoportjában ismerkedtem meg 2003-ban, majd 2010-ben szereztem „Művészetterapeuta – Pszichodinamikus szemléletű mozgás- és táncterapeuta” végzettséget a Pécsi Tudományegyetem posztgraduális képzésén.

A test és a tánc az egyik legfontosabb utam önmagam és a világ megismerésében.  A lételemem a mozgás,  a tánc, a tér, a levegő és a víz.

Sok-sok éve mindehhez a legnagyobb inspirációt egy japán mozgásművészet, a butoh, és Heinrich von Kleist “A Marionettszínházról” című írása adta.

Azóta folyamatosan igyekszem fejlődni, látni, tapasztalni, és ebben olyan csodálatos tanárok segítenek, mint Goda Gábor, akitől Weight-Flow-Contact Improvizációt, Gál Eszter, akitől Skinner Release-t, Batarita, akitől Butoh-t tanulok.

2013 novemberében fejeztem be a Haptonómia – alapképzést (vezette Jean-Luc Deconinck) , és jelenleg Szomatikus Mozgás – képzésen (BodyMindCentering) veszek részt Kálmán Ferenc vezetésével.

A szellemi hátteret tanítóimon kívül Ken Wilber Integrál szemlélete adja, aki számomra az egyik leginspirálóbb gondolkodója/filozófusa/írója napjainknak.

Jógát 2001 óta, táncterápiát 2010 óta tanítok, tanfolyamok, workshopok formájában jógatstúdiókban (pl. Padma Jógastúdió), iskolákban (pl. Képző –és Iparművészeti Szakközépiskola), rendezvényeken, fesztiválokon (Művészetek Völgye Fesztivál), alapítványoknál (pl. BMSZKI).

Részvételi díj: 3.500Ft

Jelentkezés: Az adott időpontra kattintva az ott található  űrlap kitöltésével.

Legközelebbi időpontok:

Nincs megjeleníthető esemény