Gaál Edit

Gaál Edit

Jógaterapeuta

Képzettsége: Jógaterapeuta, Gyógytornász, Táncterapeuta

Óratípusai: Tumoros betegek jógaterápiája

1963-ban születtem. Egy gyermekem van, jelenleg Szentendrén élünk.
Első mesterem sebészorvos édesapám, aki megtanított arra, hogy gyógyítani csak tiszta szándékból és alázattal lehet.
1986-ban diplomáztam a SOTE Gyógytornászképző Szakán, Budapesten. A nyugati orvostudomány “szellemében” nevelkedtem, de kezdettől fogva vonzottak az alternatív gyógymódok (akupresszúra, fitoterápia, talp-, reflexmasszázs).
Gyermekkoromtól kezdve táncoltam és hamar megtapasztaltam a test és a lélek szoros kapcsolatát, egymásra hatását. Fiatal gyógytornászként a mozgás lélekre gyakorolt hatását figyelhettem meg pácienseimen is, és kezdtem kutatni az összefüggéseket. Kilenc évig dolgoztam a SOTE Neurológiai és Pszichiátriai Klinikáján, ahol mentálisan sérült betegeket kezeltem mozgásterápiával és különféle relaxációs módszerrel. Autogén Tréning oktatói oklevelet dr. Koronkai Bertalan kiképző csoportjában kaptam 1987-ben.
Jógázni a 20-as éveimben kezdtem könyvekből. Második mesterem Francoise Ponthier (Belgium) akitől megtanultam, “a test nem tud hazudni, csak hallgatni kell rá…” 
Harminchat éves koromig táncoltam-klassz balettet és modern táncot (Graham tecnika, Kontakt improvizáció, tanáraim között volt László Mónika és Hajós Nóra.
Három évig tanultam táncterápiát az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Központban 2007 és 2010 között.
Reiki mesteri fokozatot 2011-ben kaptam Komjáthy János beavató nagymestertől.
Több évtizedes mozgástanulás után úgy tapasztaltam, én a jóga által mutatott úton tudok továbbfejlődni. 2012-ben kezdtem tanulni a jóga terápiás ágát dr. Indu Arora vezetésével. 2014-ben jógaterapeuta minősítést kaptam – Yogsadhna USA igazgató dr. Indu Arora mester jógaterapeuta.
Azt gondolom és vallom, a jóga nem kevesek kiváltsága és nem valami misztikus ködbe csomagolt, átlagember számára elérhetetlen és érthetetlen mágikus képesség és -tudás. A jóga a természet tiszteletén és ismeretén alapuló, több mint ötezer éves tapasztalati tudomány, művészet. A jóga gyakorlás, a jóga az élet
“Enjoy the life – it’s yoga”  – tanította nekem harmadik mesterem Indu Arora.
Jelenleg gyógytornászként és jógaterapeutaként dolgozom. Egyéni és csoportos órákat adok, 2011 óta a SOTE  Gyógytornász Képző szakán tanítok tánc- és jógaterápiát.

 

 Gaál Edit órái a héten:

Nincs megjeleníthető esemény