Yin jóga

Kezdés: 2018.02.18. (vasárnap) - 18:00 - 19:30 | Helyszín: Blaha BRAHMA terem | Oktató: Csupics Milica

269380-0519e980bf964725bd0f445cf8b52840Nincs yin yang nélkül, ahogyan yang sem létezhetne yin nélkül. A polaritások világában hajlamosak vagyunk az egyik oldalról elfeledkezni. Az életünkben, és általában a jógagyakorlásunkban is, nagyrészt a yang elem dominál, azaz aktívak, mozgékonyak, cselekvők vagyunk, „akarunk”. A yin típusú gyakorlást – ezzel szemben – a nemcselekvés, az ellazulás, elfogadás jellemezi. Az óra nyugodt, lassú ütemeben zajlik. Egy-egy pózt általában 2-5 percig kitartva lehetőségünk van arra, hogy más szemszögből is rápillantsunk önmagunkra, életünkre. A gyakorlásban nincs erős izommunka, célunk a feszültségmentes állapot elérése minden tekintetben. A teljes belelazulás megkönnyítése érdekében ezért gyakran segédeszközöket (párnák, takarók, jógatéglák) alkalmazunk.

Testi szinten stimuláljuk a belső szerveket, meridiánokat, oldjuk a feszültséget, blokkokat a mélyebb, keményebb rétegekből, úgymint a csont, porcok, ízületek, melynek hatására azok vitalizálódnak, és beindítják az öngyógyító folyamatokat.

A yin jóga tökéletes kiegészítője a yang típusú óráknak vagy akár az egyéb testgyakorlásoknak (futás, kardio, stb.). Az órát bárki, bármilyen életkorban és edzettségi „szinten” elkezdheti. Segítségével könnyebben visszatalálhatunk saját középpontunkhoz, és harmonizálhatjuk a néha hullámvasútként megélt polaritásokat.

A hosszú ideig kitartott pózok, a kellemes zene, a színek, fények, az alkalmazható illatok, mind-mind a segítségünkre vannak abban, hogy ez a 90 perc minden szinten ajándék lehessen Önmagunknak.

Oktató: Csupics Milica

Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!
Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!