Gerincjóga

Kezdés: 2017.09.13. (szerda) - 19:15 - 20:45 | Helyszín: Blaha VISNU terem | Oktató: BÁTHORY KINGA

A gerincfókuszú órán a gyakorlás ritmusa lassabb, mint egy hatha órán. A figyelem középpontjában a gerinc van, sok nyújtással, hajlítással, csavarással törekszünk az egészséges tartás helyreállítására, a csigolyák egymás fölé rendezésére. A hátizmok megdolgoztatása mellett a hasizmok erősítésére is törekszünk, hiszen ezek is fontos szerepet játszanak a törzs egyenesen tartásában.

Az ászanák során nagyon fontos a légzéskontroll, ez segít megvédeni a testet a sérülésektől, és egyúttal segít befelé figyelni. Mivel a gerinc a test energetikai központja, összeköttetésben áll minden testrésszel, szervvel, így nemcsak a gerinc állapotában, hanem egyéb testi tünetekben is pozitív változás érhető el a gerincjóga gyakorlásával. Természetesen a megelőzés mindig könnyebb, mint a problémák kezelése, így ha csak szeretnéd megtartani a gerinced egészségét, és megelőzni a bajokat, akkor is érdemes ellátogatnod egy gerincjógára.

Rendszeres gyakorlással rugalmasabbá válik a gerinc, megerősödnek a törzs izmai, de a leglátványosabb változásként észre fogod venni, hogy sokkal könnyebb kihúznod magad, mint korábban. Ez kihat az egészségedre, de a hangulatodra, a világlátásodra is. Azt mondják, hogy annyira vagy fiatal, amennyire a gerinced hajlékony – találd meg te is a fiatalság forrását a jógában!

Várunk sok szeretettel az órákon! 

Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!
Erre az órára már nem tudsz bejelentkezni, várunk szeretettel legközelebb!