Hatha jóga – Himalájai Tradíció

Kezdés: 2017.09.12. (kedd) - 19:30 - 21:15 | Helyszín: Blaha GANESHA terem | Oktató: BUDINSZKY GABI

Rohanó világunkban elengedhetetlen, hogy valamilyen módon újra és újra visszataláljunk önmagunkhoz megteremtve azt a belső nyugalmat, amely stabil alapként kiindulópontja lehet minden további lépésünknek, forrása a szavakban és tettekben megtestesülő érzéseinknek és gondolatainknak, de ugyanúgy az egészségi állapotunknak is.

Az óra eleji elcsendesedés hozzásegít ahhoz, hogy a fizikai jelenléten túl a teljes figyelmeddel is megérkezz a gyakorlás helyszínére, és így a másfél óra minden pillanatát saját magadnak szentelhesd. Az alapos bemelegítést követően a szisztematikusan felépített testtartások, vagyis az ászanák kivitelezése teszi ki a gyakorlás fő részét, miközben megfigyelheted, ahogyan a tested a légzéseddel összehangoltan a mozgásból a mozdulatlanságba áramlik. A gyakorlás végén a relaxáció kiemelt fontosságú, mert ez biztosítja a tanultak beépülését. Az órát követően életenergiával feltöltődve, lecsendesült elmével, a középpontodból tett lépésekkel folytathatod a hétköznapjaidat.

A foglalkozások tízalkalmas periódusokban követik egymást, de bármikor lehet csatlakozni. Az egyes periódusokon belül ugyanazt a mozdulatsort gyakoroljuk, természetesen mindig kicsit más hangsúllyal, megközelítéssel. Ez a módszer lehetőséget nyújt az elmélyülésre, a felismerésekre, és ezáltal az elfogadásra és a megengedésre, hogy – nem csak a környezetünk, de mi magunk is – folyamatosan változunk, ezen kívül megkönnyíti az otthoni gyakorlás elkezdését, de ugyanakkor nyitott marad az újonnan csatlakozók számára is.

E rövid leírás elolvasása után egyetlen kérésünk van:ne legyenek elvárásaid! Bármit hallottál, olvastál, feltételezel a jógáról, azt mind tedd félre, és légy nyitott, hagyatkozz a saját tapasztalataidra. Az előbbiek csak ismeretek számodra, bármilyen hiteles forrásból is származnak, az utóbbiak viszont tudást eredményeznek, amit senki nem vehet el tőled, és senki nem kérdőjelezheti meg: akkor és ott azt úgy tapasztaltad meg.

Bármilyen célod is legyen a jóga gyakorlásával, hagyd, hogy az mindig csak következmény legyen! Add át magad a gyakorlás örömének, és hagyd megtörténni a dolgokat!

Az órákhoz bármikor lehet csatlakozni, szeretettel várunk minden érdeklődőt!