Barion Pixel

Készülj fel a szülés utáni hónapokra!
Babafejlesztő műhely

Oktató: Valter Éva – Természetgyógyász, Gyógymasszőr, Okleveles Hatha Jóga Oktató, Okleveles Kismama és Babás Jóga oktató

Létszám: Min. 3 – max. 10 fő
A program időtartama: 4 óra (általában 12:00-16:00 között)

A program díja: 19.000 Ft

Helyszín: ONLINE VAGY ÉLŐBEN AUM Jóga Astoria (Budapest, Károly krt. 3/a. 1075.)

KAPCSOLÓDÓ PROGRAM: << Komplex szülésfelkészítő>> 29.000Ft

Ha a két programra egy összegben fizetsz be, a kedvezményes ár a kettőre együtt: 45.000 Ft

Részletes tájékoztató e-mailt a program előtt egy héttel küld az oktató, erre válaszolva tudod jelezni, hogy

  • élőben vagy online szeretnél részt venni a programon
  • készpénzben vagy utalással szeretnél fizetni
  • szeretnél-e élni a kombinált csomag (Komplex Szülésfelkészítő + Babafejlesztő Műhely) kedvezményes lehetőségével.

Számlát ezután kapsz elektronikusan, mellyel készpénzes fizetés esetén nem lesz további teendőd, átutalás esetén ez a számla tartalmazza az utaláshoz szükséges információkat.

 

Időpontok

A számodra megfelelő időpontot az oldal alján lévő jelentkezési lapon tudod kiválasztani.

Vajon jól csinálom? Hogyan teszem neki a legjobbat?

A szülővé válás az egész életedet megváltoztatja és hogy ezek a korai napok/hónapok a babáddal csodálatosak, különlegesek, mégis sokszor túl soknak, túl nagynak érezzük a feladatot. 

Szoktál azon gondolkodni, hogy tudod-e majd

  • Pontosan mit kell csinálni ezzel a pici lénnyel, mivel teszel jót neki?
  • Hogyan támogathatod a fejlődését a lehető legjobb módon?

Nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést az időszakra, amikor végre érintheted, láthatod és időt tölthetsz a kisbabáddal a pocakodon kívül. Születésük pillanatától kezdve minden mosoly, érintés, mozdulat új idegkapcsolatokat hoz létre agyukban, amely segíti a tanulásukat, növekedésüket és a személyiségük kialakulását.

Miről szól a program?

Babafejlesztő műhelyünk tematikáját úgy alakítottunk ki, hogy anyukaként/apukaként segítsen felkészülni, jól megélni ezt a fontos és érzékeny időszakot. 

Azt tanuljuk meg, gondoljuk át, hogyan tudunk mindannyiunk számára építő, minőségi időt, élményt, tanítást és tanulást adni és kapni. Megtanuljuk felismerni a fejlődés útjában álló akadályokat. Egyeseket mi magunk is el tudunk majd hárítani, de olykor szakemberek segítségét kell kérnünk – azt is megnézzük, milyen problémákkal, kérdésekkel hová fordulhatunk.

Mikor? Szülés előtt vagy után?

Ha lehet szülés előtt, de szülés utáni pár hónapban sem késő.

Rengeteg leendő anyukával találkozom a Kismama órákon és a Komplex szülésfelkészítő programjaimon. Az anyukák visszajelzései alapján mély meggyőződésem, hogy a friss anyukáknak óriási szüksége lenne erre a tudásra a szülés utáni első 2-3 hónapban, amíg a négy fal közé bezárva, többnyire egyedül küzdenek az újszülött baba körüli teendőkkel: sokszor végtelenül magányosan, elbizonytalanodva, tanácstalanul. 

Természetesen néhány dolog zsigerből jön, de fontos lenne a tudás átadása azok által, aki már megtapasztalták ezt az időszakot. Mivel legtöbbünk kis családban nőtt fel, nem segédkezetünk több öcsi-hugi és unokatesó körüli teendőkben, ebből a tapasztalati tudásból nem sok áll rendelkezésre. Annyi minden van, ami váratlanul jön és elbizonytalanodásra ad okot ebben az időszakban. 

Emellett az utóbbi évtizedekben sokat fejlődött, sok új összefüggést fedezett fel a modern orvostudomány, pszichológia, szociológia a gyermeknevelés területén.  Sokkal többet tudunk már arról a testi-lelki-szellemi alapról, mely egy kiteljesedésre képes ember útnak indításához szükséges. Miért ne élnénk ezzel a tudással?

Műhelyünkkel szeretnék inspirációt, gondolat-ébresztőket, eszközöket adni a szülők kezébe.

Szeretettel várom a kismamákat és kispapákat, mert biztos vagyok benne, pár hónap múlva nagyon fognak örülni, hogy most, bár kicsit korainak érezték talán, mégis – kényelmesen, babával a pocakban 🙂 -begyűjtötték mindazt a tudást, amivel kisbabájukat az első pillanattól a lehető legjobbat adva gondozhatják és nevelhetik.

Természetesen szeretettel várom a kisbabás anyukákat és apukákat is, hisz jobb későn, mint soha, és ha ki is maradt 1-2 hónap az elején, még behozható a lemaradás.

VÉLEMÉNYEK VALTER ÉVA BABAFEJLESZTŐ MŰHELYÉRŐL

A babás fejlesztőműhely foglalkozáson még szülés előtt vettünk részt, majd kislányunk születése után nem sokkal a kisbabás jógához is csatlakoztunk. A műhely során megfelelő alapokat kaptunk ahhoz, hogyan is tudjuk majd gyermekünket szinte az első perctől kezdődően játékosan fejleszteni, melyet a babás jóga során (ami többek között kitűnő lehetőséget nyújt a kicsik korai szocializációjára is) hétről hétre gyakorlunk is.

A babás műhelyen megismert masszázs és tornagyakorlatokat már az első hetekben elkezdtük csinálgatni. Szép apránként, mikor mennyire volt aktív. Segít kapcsolatot teremteni a babával. Kizökkent a napi “kötelező” feladatok rutinjából. Alig várom, hogy a baba-mama jógán is részt vehessünk.

Mindenkinek ajánlom az Éva által tartott Szülésfelkészítőt és Babafejlesztő Műhelyt! Mindkettőn részt vettünk párommal, akit a részvétel napjáig unszoltam babás könyvek olvasásával (mindhiába). A felkészítők viszont felértek több könyv kiolvasásával, nagyon sok rétegű és mély tudást adtak, melyet ezúttal is köszönünk!

A Szülésfelkészítőn nekünk az tetszett a legjobban, hogy páromnak adott egy képet arról, hogyan támogathat a folyamatban. A Babafejlesztő Műhely foglalkozásból pedig a babamasszázs és -úszás témakörét emelném ki külön, hogy nagyon sok új infót adott.

A PROGRAM TÉMÁI
  • a magzat fejlődése/fejlesztése a pocakban
  • 0-8 hónapos korú babák fejlődése/fejlesztése hétről-hétre
    • baba masszázs
    • baba torna
    • baba jelelés
    • taktilis játékok
    • egyensúlyszervi játékok
    • testtudat és mozgásfejlesztés
    • látás és hallás fejlesztése
    • dalok és mondókák
    • érzelmi és szociális fejlesztés
    • utánzóképesség fejlesztése
    • beszédfejlesztés
    • a környezet megismerésének fejlesztése
    • önálló játék fejlesztése
    • gondolkodás fejlesztése
    • a szoptatás fejlesztő hatásai