Iyengar Jóga (1-2. szint)

Kezdés: 2018.04.29. (vasárnap) - 18:00 - 19:30 | Helyszín: Astoria NAP terem | Oktató: GLUSCEVIC HAJNI

hajnalB.K.S. Iyengar intellektuális és spirituális gyakorlataival tökéletesítette a jógagyakorlatokat, amelyeket így minden gyakorló számára elérhetővé tett. Módszerét jellemzi a “kutatás alapú tapasztalás” és “tapasztalás alapú kutatás”, amely segítette, hogy kifejlessze a technikát, amelyet ma “Iyengar-jóga”-ként ismerünk. Így tette lehetővé a hétköznapi ember számára a Jóga Szútrák bölcsességének megtapasztalását.

Az Iyengar-jóga mindenkinek szól, ez egy életforma. A Guruji által tervezett segédeszközök, mint pl. a faeszközök, hevederek és kötelek segítenek bennünket az ászanák tökéletesítésében. Az Iyengar-jóga rendszeres gyakorlása egyesíti a testet, az elmét és az érzelmeket.*

B.K.S. Iyengar több mint 70 éve tanít jógát az indiai Punéban. A jóga nyugati világban való elterjedése neki és módszerének köszönhető. Itteni ismertsége Yehudi Menuhin tanításával kezdődött, ezután hívták meg Európába, hogy bemutatókat, előadásokat tartson. Legfőbb műve a „Jóga új megvilágításban”.

Az Iyengar módszernek a rendkívüli precizitás, az összeigazítás, az egyvonalúság hangsúlyozása, és az ászanák szekvenciákba való rendezése az erőssége, de nagyon fontos eleme a segédeszközök használata, a jóga terápiás alkalmazása, valamint a nők gyakorlásának jellegzetességeire való odafigyelés.

(*forrás: bksiyengar.com)

Helyfoglalás

Vezetéknév*:
 (Kötelező mező)
Keresztnév*:
 (Kötelező mező)
E-Mail*:
 (Kötelező mező)
Telefonszám*:
Férőhely*:
Keep this field blank:

A * jelzi a kötelezően kitöltendő mezőket.)

Foglalás törlése

Vezetéknév*:
 (Kötelező mező)
Keresztnév*:
 (Kötelező mező)
E-Mail*:
 (Kötelező mező)
Keep this field blank:

A * jelzi a kötelezően kitöltendő mezőket.)