Hatha Yoga in English LEVEL 1-2

Date: 16/04/2014 19:15 - 20:45 Instructor: FISCHER ZSÓFI Comment:

Description

Ezen az órán az oktatás nyelve a csoport összetételétől függően magyar vagy angol.

During the class we practice Hatha yoga, commencing with a brief meditation, followed by breathing exercises (paranyama) and a sequence of yoga postures (asanas) with a different focus each week, as well as sun salutations. We close the class with relaxation and mantra chanting. We focus on proper breathing, body alignment and learning the basic yoga postures for balance, strength, flexibility and stress reduction. The class is suitable for beginners and advanced beginners.


A jóga célja az elme lecsendesítése annak érdekében, hogy a világot és benne önmagunkat annak valóságában láthassuk. Ezt meditációs gyakorlatok segítségével éri el. Ahhoz azonban, hogy a gyakorló meditációs ülőhelyzete stabil, kényelmes, szilárd és küzdelmektől-, fájdalmaktól mentes legyen szükséges a testet és a szellemet is megedzeni.

A jógaórák ezért arra koncentrálnak, hogy fokozatosan megismertessék azokat a testtartásokat, légzéseket, relaxációs és koncentrációs gyakorlatokat, amelyek egy idő után otthon is biztonsággal gyakorolhatóak. Néhány hónap rendszeres gyakorlás után tartásunk egyenesebb, légzésünk mélyebb, figyelmünk koncentráltabb lesz. Annak érdekében azonban, hogy ide eljussunk, fontos, hogy magunkkal türelmesen, elfogadóan és mégis következetesen dolgozzunk. Ezért az órák felépítése olyan, hogy abban mindenki megtapasztalja, mik azok a területek, amikkel leginkább foglalkoznia kell, hol jelentkeznek feszültségek. Így a siker nem marad el, olykor magunk is meglepődünk, mennyit fejlődünk akár néhány hét vagy hónap alatt.

 

Other info >>