Iyengar Jóga KEZDŐ

Kezdés: 2014. máj 8. - 19:15 - 21:00 | Helyszín: Nap terem | Oktató: ÁBRAHÁM KATA

bhp_33422

6 alkalmas tanfolyam május 8-tól csütörtönként 19:15-tőlKépzési rendszerünk úgy van felépítve, hogy végigvezesse a gyakorlót az ászanák és légzőgyakorlatok teljes tanulási folyamatán. A valódi fejlődéshez hosszantartó tanulás és kitartó gyakorlás szükséges. Az Iyengar Jógát bármilyen korú vagy fizikai állapotú egyén elkezdheti. A tanulást javasolt egy kezdő tanfolyammal indítani. A 6 alkalmas kezdő tanfolyam elvégzése után a gyakorló csatlakozni tud a középhaladó szintű órákhoz.A kezdő tanfolyam során B.K.S. Iyengar módszere szerint tanuljuk meg az alapvető ászanákat (pózokat), ezek kivitelezését részletesen és precízen megalapozva. Teljesen kezdőknek ajánljuk a tanfolyamot, illetve azoknak, akik már jógáztak valamilyen irányzat szerint, és szeretnék a pózokat finomítani, fejleszteni.

 

Az Iyengar Jógáról

B.K.S. Iyengar intellektuális és spirituális gyakorlataival tökéletesítette a jógagyakorlatokat, amelyeket így minden gyakorló számára elérhetővé tett. Módszerét jellemzi a “kutatás alapú tapasztalás” és “tapasztalás alapú kutatás”, amely segítette, hogy kifejlessze a technikát, amelyet ma “Iyengar-jóga”-ként ismerünk. Így tette lehetővé a hétköznapi ember számára a Jóga Szútrák bölcsességének megtapasztalását.

Az Iyengar-jóga mindenkinek szól, ez egy életforma. A Guruji által tervezett segédeszközök, mint pl. a faeszközök, hevederek és kötelek segítenek bennünket az ászanák tökéletesítésében. Az Iyengar-jóga rendszeres gyakorlása egyesíti a testet, az elmét és az érzelmeket.

B.K.S. Iyengar több mint 70 éve tanít jógát az indiai Punéban. A jóga nyugati világban való elterjedése neki és módszerének köszönhető. Itteni ismertsége Yehudi Menuhin tanításával kezdődött, ezután hívták meg Európába, hogy bemutatókat, előadásokat tartson. Legfőbb műve a „Jóga új megvilágításban”.

Az Iyengar módszernek a rendkívüli precizitás, az összeigazítás, az egyvonalúság hangsúlyozása, és az ászanák szekvenciákba való rendezése az erőssége, de nagyon fontos eleme a segédeszközök használata, a jóga terápiás alkalmazása, valamint a nők gyakorlásának jellegzetességeire való odafigyelés.

 

Oktató: Ábrahám Kata

Létszám: max 12 fő

A tanfolyam díja: 10800 Ft / 6 alkalom

Jelentkezési határidő: 2014. május 8.

Jelentkezés: Az alábbi  űrlap kitöltésével és a tanfolyam díjának befizetésével a recepción (hétköznap 17-19 között) vagy átutalással a Jóga Világa Egyesület 16200151-18512496 (MagnetBank Zrt) számlaszámára.

Az utalásnál kérjük, hogy a könnyebb azonosíthatóság végett a megjegyzésbe írd bele a tanfolyam és a résztvevő nevét.

 

_DSC7363_221048551_10151691507132350_1493984559_o

Erre az órára itt, az interneten már nem tudsz helyet foglalni. On-line foglalni az óra kezdete előtt max. 2 órával lehet. Utána kérjük, érdeklődj telefonon a szabad helyekről.
Erre az órára itt, az interneten már nem tudod a helyedet törölni. On-line törölni az óra kezdete előtt max. 2 órával lehet.