Csakra Mandala Flow - Utazás a csakrák mentén

2018. május 12. | SZOMBAT 14:00-18:00 

Oktató: Czeizler Krisztina

Létszám: max 15 fő

A műhely díja: 5.900 Ft

Kezdés: 2018. május 12 . szombat 14:00

Helyszín: AUM Astoria NAP terem (1075 Bp., Károly krt. 3/A.)

A workshop során egy finom, belső utazásra indulunk el a 7 fő csakra mentén. A lágy, ismétlődő, körkörös mozgások mind – mind abban segítenek, hogy könnyedén és egy folyamat részeként tudj megismerkedni a csakrák világával.
Ezek a csakrák (jelentése: kerék, korong, energiaközpont) jellemzően olyan helyeken jönnek létre, ahol a nadik (energiavezetékek, csövecskék) találkoznak vagy megközelítik egymást. Minden ilyen csakrához kapcsolható egy – egy fizikai terület és olyan mozgások vagy mozdulatsorok, amelyek segítenek tudatosítani és ébreszteni ezeket a területeket.A mandala szó jelentése: kör, körszelet, korong, és jellegzetességük, hogy mindig rendelkeznek egy középponttal ahonnan a formák kiindulnak. Szimbolizálják a tökéletességet, a kör általi végtelent és egyben a változatosságot is, magát az életet. Hiszen a saját életünk és benne mi magunk is állandó változásban – körforgásban élünk, még ha ez nem is mindig tudatosul.

Ezt a finom áramlást segíti támogatni a flow típusú gyakorlás is, ahol a mozgások szinte a mandalákat megformázva (körbe-körbejárva a jógamatracon, vagy azon kívül), koncentrikusan és egymásra épülve alakulnak teljes szekvenciákká: lentről felfelé haladva a 7 fő csakra mentén.

A gyakorlás végét egy hosszabb relaxációval és csakrameditációval zárjuk, ahol is megtapasztalhatod a fizikai gyakorlás finom hatásait, és megfigyleheted hogyan érzékeled ezeket a területeket a mozdulatlanságban.

Az workshop 30% elméleti és 70% gyakorlati arányban épül fel.

Az elméleti részben átbeszéljük a csakrák fogalmát, a hozzájuk kapcsolható fizikai, energetikai és mentális tartalmakat. Szó lesz arról hogyan befolyásolhatóak, milyen érzelmek/illatok/érzékszervek, esetleg betegségek kapcsolódhantak hozzájuk.