Autogén Tréning

Az Autogén Tréning egyike a leghatékonyabb, tudományosan igazolt relaxációs technikáknak. Szó szerint önmagából származó, önmagát fejlesztő gyakorlatsort jelent. Az AT egy relaxációs módszer, rövid lelki gyógymód, melynek a gyógyításban, a megelőzésben, az önismeret elmélyítésében és a személyiség–fejlesztésben lényeges szerepe van. Az egészségkultúra része. Az autogén tréningnek létezik alap-, közép- és felsőfoka. Bárki megtanulhatja a technikát képzett oktató segítségével.

Fiziológiai hatásai:

– lassítja a szívverést
– lassítja a légzést
– csökkenti az izomfeszültséget
– csökkenti a koleszterinszintet
– serkenti az alpha agyhullámokat
– serkenti a vér áramlását a karokban és a lábakban
– erősíti az immunrendszert
– megszünteti a fejfájást
– segít megszabadulni a függőségektől
– segít a menstruációs panaszok enyhítésében

Pszichológiai hatásai:

– fejleszti a fájdalomtűrő képességet
– csökkenti a szorongást
– enyhíti a depressziót
– megkönnyíti a stressz  kezelését
– enyhíti a fáradtságot

 

A 12 hetes tanfolyam alatt a résztvevők elsajátítják az autogén tréning standard alapgyakorlatait, melyet önismereti kérdések, témák feldolgozásával egészítünk ki.

A tanfolyam végére a résztvevők képesek lesznek az autogén tréning, mint relaxációs technika önálló alkalmazására, valamint az életükben problémaként felmerülő kérdések hatékonyabb kezelésére javuló önismeretük eredményeképp.

Az Autogén Tréning gyakorlásának további pozitív hatásai:

  • segítség az alvásproblémákkal küzdőknek (könnyebb lesz az elalvás, mélyebbé, pihentetőbbé válik az alvás);
  • javíthatjuk a koncentrációs képességünket, összeszedettséget;
  • oldhatjuk vele a feszültséget, szorongást; ellenállóvá tesz a napi megterhelések, stresszhelyzetek ellen;
  • mozgósítja és felszabadítja a belső tartalékokat, energiát;
  • optimalizálja a vérnyomást, csökkenthető a fejfájás;
  • segítség nehéz élethelyzetek megoldásában, nagyobb próbatételekre való felkészülésben;
  • visszahozhatjuk általa a kontrollt életünkbe.A 12 hetes autogén tréning tanfolyamon való részvétel előfeltétele egy egyéni, előzetes konzultáción való részvétel, melynek időpontja a honlapon keresztül történő jelentkezést követően kerül egyeztetésre e-mailben.A heti egy személyes találkozót napi 2 x 5-10 perc gyakorlással és naplóírással szükséges a jelentkezőknek kiegészíteniük, a módszer tökéletes elsajátítása érdekében.

 

A tréninget vezeti:

Magyaródi Tímea, pszichológus, képesített autogén tréner.

Pszichológusi diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem, az autogén tréning (AT) módszerét a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél sajátítottam el, szimbólumterápiás képzésem szintén az Egyesületnél zajlik. Egyéni és csoportos munkáim során autogén tréninggel és szimbólumterápiás eszköztárral, valamint a pozitív pszichológia módszertanával dolgozom.

Az AT sikeresen alkalmazható kiscsoportos keretek között is, amikor a folyamatot a csoport támogató ereje is segíti. Autogén tréning során az egyes formulák begyakorlása lépésről lépésre vezeti végig a Gyakorlót a teste új megismerésének az útján, amelyet a nyugalmi állapot tesz lehetővé. A relaxált állapot és a gyakorlás átélésének megengedő, elfogadó megfigyelése során belső pszichés folyamatok aktivizálódhatnak, hívhatók életre.

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Jelentkezés:

A megfelelő időpontra kattintva az alul lévő űrlap kitöltésével – ezek után keresünk a részletekkel kapcsolatban.

EnglishMagyar